Gică Hagi, care a renunțat recent la func­ția de antrenor al echipei Viitorul, a vorbit despre două momente importante din cariera sa: când a acceptat funcția de selecționer al României și când a preluat-o pe FCSB.
În 2001, după retragere, Gică Hagi a fost numit selecționer, fiind la prima experiență ca antrenor. A rezistat doar două meciuri, plecând după barajul pierdut cu Slovenia, din preliminariile CM 2002.
„Viaţa e făcută din decizii şi la început am luat două sau trei decizii care n-au fost bune. Prima a fost cu lotul naţional. Cea mai mare greșeală! Pentru că am crezut în oameni, am gândit cu inima şi m-au lăsat. Nu publicul! Nu zic cine. Toţi care mi-au promis că mă sprijină m-au lăsat după două meciuri”, a declarat Gică Hagi la Telekom Sport.
În iunie 2007 a preluat-o pe FCSB, dar în finalul lunii septembrie a plecat. Acum, Hagi recunoaște că finul Gigi Becali i-a cerut iertare pentru conflictul creat de aventura „Regelui” la echipa roș-albastră.
„Steaua nu a fost o greșeală pentru că acolo a încercat cineva să speculeze ceva. Dar acolo au stricat ei, voluntar. Un grup a stricat tot ce se putea construi frumos. A fost stricat pentru că acolo am avut succes. În două luni am dus echipa în UEFA Champions League, mi-am îndeplinit obiectivul. Nu conta ce faci, trebuia să faci performanță.
Doar în timp puteai să joci fotbalul meu, nu puteam să fac în două luni mi­nuni. Fiecare antrenor are viziunea lui. Ca să implementezi un lucru ai nevoie de timp şi de tineri talentaţi. Eu aveam clar în minte ce să fac, dar, din păcate, cineva a stricat totul! Mi-a făcut un bine. Am venit aici (n.r la Viitorul) şi am produs singur ce trebuia să fac.
Ce puteam să fac? Mi-au promis marea cu sarea şi au uitat totul după. Tot aşa a fost. Am fost lăsat după o lună. Hagi creează presiune. E foarte greu să lucrezi cu mine. Aşa am auzit! Nu e uşor. Trebuie să devii cel mai bun. În timp găsești răspunsurile, iar răspunsul l-am găsit când el mi-a cerut scuze. Contează, dar aia nu se uită niciodată!”, a adăugat Hagi.
Sursa: gsp.ro 

Recomandările redacției