Doamne, măi oamenilor dragi care vă întrebați ce mai fac parlamentarii noștri prin Parlament: fac legi, le susțin, fac treaba așa cum scrie la carte. Nu le este chiar așa ușor, așa cum cred unii despre ei. Numai că ce e drept: când apucă câte o lege tot pe aia freacă până li se încheie mandatul. Întrebarea noastră ar fi: oare nu sunt alte priorități în acest moment pentru țara aceasta decât Codul rutier? La câțiva pași de noi este pe care să înceapă războiul, facturile ne scot din casă, leul este la pragul minim istoric, economia este praf, datoriile externe sunt fără precedent, prețurile au crescut îngrijorător… De când și-au preluat mandatul, nu am auzit vorbindu-se decât de Codul rutier. Ce îmbunătățire au adus la el, că au crescut birurile pe umerii conducătorilor auto?

Dacă tractorul pe care îl ai în curte, alături de caii cu care muncești pământul, trebuie și acela înscris în circulație! Au mai fost ele înscrise și le-au radiat din circulație că nu corespundeau să circule pe drumurile publice, ceea ce era și adevărat: tractoarele, precum caii, circulă doar pe arături, pe câmp, acolo unde țăranii au de lucru. Acum, însă noul cod rutier zice că tractorul trebuie reînscris în circulație. Dacă tot reintroduc tractoarele, nu ar fi mare lucru să ne trezim mâine, poimâine că se introduce și calul. Mai să plătim rovinetă și pentru patruped. Ideea parlamentarilor este să plătim cât mai multe biruri. Ei nu văd ce are tractorul acela cu drumul public – adică nicio treabă!

Nu știu, oare cine mai face legi și în avantajul acestui popor? Nimeni! Toți sunt pentru ei. Să nu credeți că îi deranjează că nu au bieții cetățeni cu ce plăti curentul, gazul. Nu au medicamente farmaciile care sunt goale, spitalele sunt din nou pline, certificatul verde nu mai este valabil. Nu se știe ziua când vor zice aceștia de la guvernare: stop! „Noi nu mai vrem așa ceva, ieșim de la guvernare“.

Poporul este dezamăgit de clasa politică, care acum vine, păcălește electoratul credul și după aceea iar e bine. Nu știu, zău, dar la noi este cuțitul la os. Ce vom mai face, numai Dumnezeu mai știe. Dar acestor guvernanți, parlamentari nu le pasă de noi. Cu ce ne-a ajutat aceștia de când sunt la guvernare, în afară de a minți și încă cât de frumos?

Am mai spus-o: numai la dracu i-a plăcut pe vremea când ni se lua curentul, înainte de 1989, dar atunci nu era haosul acesta. Măi, îmi aduc aminte că era întrerupt curentul electric și era un caz cu un copil și era nevoie de intervenție chirurgicală la Spitalul din Gurahonț. Am avut curajul să intervin explicându-le cazul, dar vă rog să mă credeți că în momentul acela a și dispus furnizarea energiei la Spitalul din Gurahonț.

Ei, acum nu mai ai la cine să te plângi. Acum sunt tot felul de partide și partiduțelețe, dar până la urmă este o vorbă: „A fi om e lucru mare“.

În ziua de astăzi este greu să mai găsești așa ceva, dar probabil timpul va face curățenie. Când? Asta numai Dumnezeu știe!

Recomandările redacției