Ziua a 13-a a Mondialului s-a dovedit a fi până la urmă una cu ghinion pentru Camerun, Serbia, Ghana și Uruguay, toate cele patru părăsind competiția.

În special sud-americanii chiar pot da vina pe ghinion deoarece mai aveau nevoie de doar un singur gol pentru calificare. În partida cu Ghana, una pe muchie de cuțit în condițiile în care africanii s-ar fi calificat cu o victorie, Uruguay și-a făcut treaba, a marcat repede în prima repriză prin de Arrascaeta de două ori și a așteptat aceeași seriozitate și din partea Portugaliei. Cum prea des se întâmplă la acest Campionat Mondial, a așteptat-o degeaba pentru că sud-coreenii au înscris în prelungiri golul care o elimina pe Uruguay. Sud-americanii au atacat disperat, încercând să înscrie golul izbăvitor dar n-au reușit. La final și-au vărsat nervii pe arbitrul german Daniel Siebert, care nu le-a acordat un penalty în prelungiri. În partea cealaltă, după cum spuneam, totul a decurs doar aparent dramatic, pentru că la final toată lumea a fost liniștită. Portugalia, cu mulți jucători menajați a deschis scorul prin Horta, după care coreeni au egalat până în pauză prin Kin Youn-Gwon, pentru, ca, așa cum spuneam, în minutul 90+2 să înscrie golul de care aveau nevoie, prin Hwang Ui-Jo.

Rezultate finale Grupa H:

  • Coreea de Sud – Portugalia 2-1
  • Ghana – Uruguay  0-2

Clasament final Grupa H:

În Grupa G, ultima, meciul dramatic și spectaculos a fost cel dintre Elveția și Serbia. Între orgoliul sclipitor dar superficial al sârbilor și rigoarea liniară a elvețienilor, a avut câștig de cauză a doua variantă. A fost un meci în care fotbaliștii din Țara Cantoanelor au lovit cu precizie, cinism și exactitate, după fiecare răspuns al balcanicilor, care s-au jucat ca niciodată cu speranțele fanilor lor, pentru ca la final să-i dezamăgească, așa cum o fac întotdeauna. Shaqiri a deschis scorul în miunutul 20, după care sârbii au întors scorul prin Mitrovic și Vlahovic. Embolo a marcat însă înainte de pauză, pentru ca Freuler să o facă imediat după reluare iar din acel moment Elveția n-a mai scăpat calificarea din mână. Viitoarea adversară a României în preliminariile Europeanului, se califică în optimi braț la braț cu Brazilia, care a cedat în fața Camerunului (gol Aboubakar în minutul 90+2) rezultat care i-ar fi avantajat pe africani dacă în celălalt meci câștiga Serbia și nu Elveția.

Rezultate finale Grupa G

  • Camerun – Brazilia 1-0
  • Serbia – Elveția  2-3

Clasament final Grupa G

Iată și cum arată programul complet al optimilor de finală, fază a competiției care începe chiar astăzi:

  • Sâmbătă, 3 decembrie, ora 17:00  Țările de Jos – SUA 
  • Sâmbătă, 3 decembrie, ora 21:00  Argentina – Australia
  • Duminică, 4 decembrie, ora 17:00  Franța – Polonia
  • Duminică, 4 decembrie, ora 21:00  Anglia – Senegal
  • Luni, 5 decembrie, ora 17:00  Japonia – Croația
  • Luni, 5 decembrie, ora 21:00  Brazilia – Coreea de Sud
  • Marți, 6 decembrie, ora 17:00  Maroc – Spania
  • Marți, 6 decembrie, ora 21:00  Portugalia – Elveția

Toate meciurile sunt transmise în direct pe TVR 1

Recomandările redacției