simpozionAsociaţia Ieromonah Arsenie Boca va reprezenta Aradul şi Campania „AlegeViaţa!“ la Simpozionul Naţional „Proiectul pentru viaţă”. Întâlnirea de Iarnă – ediţia III – va avea loc la Suceava în perioada 9-11 ianuarie 2013. În deschiderea simpozionului Înaltpreasfinţia Sa Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor va binecuvânta activitatea la care vor fi prezenţi reprezentanţi din Bucureşti, Arad, Satu Mare, Călăraşi, Constanţa, Tulcea, Covasna, Timişoara, Alba, Bistriţa, Argeş, Buzău, Olt, Botoşani, Iaşi, Dâmboviţa, Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Rădăuţi, Fălticeni şi Humor.
Printre temele abordate se vor număra: „Analiza şi interpretarea cu discernământ a informaţiilor din mass media“; „Sexualitatea. Pericolul necunoscut al metodelor contraceptive, al bolilor cu transmitere sexuală.  Consecinţele fizice şi morale ale avortului“; „Capcanele adolescenţei: drogurile, alcoolul, fumatul“ – realităţi cu care ne confruntăm. Conştienti­zarea tinerilor cu privire la efectul nociv al acestor vicii asupra dezvoltării lor armo­nioase; „Dragostea. Conştientizarea şi analizarea trăirilor specifice adoles­cen­ţei“; Soluţii – nevoia unor ade­vărate modele.
În Arad Campania de informare „Alege Viaţa!“ – parte a proiectului naţional „Pentru viaţă“ se află în al treilea an de desfăşurare. „Campania are drept scop informarea corectă şi în adevăr a tine­rilor de la clasa a VII-a la clasa a XII-a în legătură cu riscurile desfăşurării unei vieţi sexuale active înainte de căsătorie (boli cu transmitere sexuală, sarcină, avort, depresie, dependenţe etc.), trăirea frumoasă a dragostei şi sensul vieţii. Campania AlegeViaţa! este o campanie sprijinită doar de organizaţii non profit, neguvernamentale şi de către persoane fizice. Orice sprijin este binevenit. Informaţii suplimentare puteţi afla pe www.alegeviaţa.org sau scriind la adresa de email anamaria@alegeviata.org“, ne-a declarat Anamaria Jitea, coordonatorul campaniei de la Arad.
Campania de informare ,,Alege Viaţa!” are ca scop punerea în temă a tinerilor de 14-19 ani despre riscurile comportamentului libertin promovat prin mass media. „Majoritatea oamenilor nu ştiu ce se întâmplă în timpul unui avort. Nici femeile care au avortat nu ştiu că de fapt au omorât un copil. Ele au auzit că de fapt până în luna a treia este doar un ghem de celule şi nu un om adevărat. Nimic mai fals! Viaţa începe în momentul concepţiei. După opt săptămâni când se efectuează avortul, copilul are deja toate orga­nele formate. Simţurile sunt pre­zente: ei simt durerea şi avortul devine un măcel. Le bate inima dar apoi se opreşte când va fi rupt în bucăţi prin chiuretaj sau prin aspiraţie“, ne-a mai spus Anamaria Jitea.

Recomandările redacției