poloPoloiştii de la AMEFA s-au autodepăşit în dubla confruntare cu Steaua, a doua a returului Superligii Naţionale. Primul meci, disputat sâmbătă după-amiază, le-a revenit bucureştenilor, care s-au impus cu 15-7 (3-0, 5-2, 2-4, 5-1). Cu excepţia ultimei reprize, când nu s-au mai concentrat şi au resimţit efortul depus, arădenii au rezistat cu brio în faţa puternicei formaţii a Stelei (cu doar două înfrângeri la activ în acest sezon, în faţa campioanei CSM Digi Oradea), revenind de la 2-9 la 6-9. Pentru AMEFA au marcat Vancsik 3, Iuhasz, Băltean, Hălmăgean şi Gergelyfi.
Al doilea meci s-a jucat ieri dimi­neață şi a consemnat un rezultat neaşteptat. Iar dacă ar fi să ne luăm după finalul jocului, putem spune că AMEFA merita cu prisosinţă un egal. Arădenii s-au apărat încă din start foarte bine, Săcui a făcut minuni în poartă, iar Vancsik a fost nemilos de la cinci metri. După o primă repriză adjudecată la limită de Steaua cu 1-0, s-a făcut rapid 2-0, dar Vancsik şi Laza au readus egalitatea la 2. Ex-arădeanul Cotrău nu a fost de acord şi a stabilit scorul pauzei mari, 3-2 în favoarea celei de a a doua clasate în Superligă. Steaua s-a des­prins din nou la 4-2, tot după o a treia  repriză câştigată la limită, iar ultimele opt minute se anunţau interesante. Vancsik a readus egalitatea cu o dublă, ajungând la trei goluri marcate, scor 4-4, iar surpriza era în aer! Bara porţii bucureştene s-a opus însă frumoasei execuţii a lui Furj, care a ratat marea şansă de a aduce Aradul în avantaj, după care Gergelyfi a ratat şi el singur cu portarul Stelei, încercând un lob de efect. Între timp Săcui a închis toate culoarele spre poartă, evoluţia portarului arădean fiind lăudabilă. Experimentatul Mihnea a speculat însă entuziasmul arădean şi cu două minute înainte de final avea să marcheze golul decisiv, 5-4 pentru Steaua.
Ultimul atac putea aduce un egal meritat de AMEFA, dar cu trei secunde înainte de final, Furj a nimerit din nou transversala, singur doar cu Drăguşin! O şansă extrem de mare de a furniza marea surpriză a etapei şi poate a campionatului. Dar elevii lui Cristian Cosma se pot declara şi aşa mulţumiţi, rezistenţa în faţa Stelei fiind mai mult decât meritorie. Un semnal pozitiv în perspectiva meciurilor cu adevărat importante, cele împotriva contracandidatelor la locul patru, în special Sportul Studenţesc şi Crişul Oradea.
AMEFA rămâne pe cinci în Superliga Naţională, cu 18 puncte, la trei distanţă de Sportul, care şi-a amânat „dubla” din acest weekend, cu Crişul Oradea. În următoarea rundă, echipa arădeană evoluează pe 2 şi 3 februarie în deplasare la Poli Cluj.

Recomandările redacției