afisDeţinuţii arădeni au avut în cursul zilei de ieri parte de o surpriză. Astfel,  după un turneu de promovare la Cannes, TIFF, Bucureşti, Novisad, Pecs şi alte ecrane ale festivalurilor autohtone, filmul „Kiddo” în regia lui Millo Simulov a ajuns acasă. Aşadar, filmat integral în Arad, primul film interactiv din România a fost lansat oficial în oraşul natal, în cursul zilei de ieri.
Primul pas în lansarea oficială a fost conferinţa de presă susţinută la sediul Penitenciarului Arad, de către echipa de realizatori iar după eveniment a avut loc o proiecţie a filmului pentru persoanele private de libertate aflate în custodia unităţii penitenciare.
„Ne-am dorit foarte mult să mergem cu filmul în penitenciar, mai ales că am şi filmat acolo câteva secvenţe. De asemenea, acest gen de film, interactiv, poate avea un impact mai mare asupra unor oameni în situaţia lor. Suntem curioşi de reacţiile şi de alegerile pe care urmează să le facă”, a declarat regizolul filmului, Millo Simulov.
„Kiddo” are mai multe finaluri la care personajul poate ajunge, în cele din urmă. Pe parcursul filmului, spectatorii vor alege pentru tânăra pusă în situaţii dificile, iar la final aceştia pot alege să se întoarcă şi să schimbe decizia.
Personajul principal, Kiddo în vârstă de 19 ani este o tânără pasionată de box care trece peste toate greutăţile pentru a ajunge la performanţă. Situaţia materială precară, un frate handicapat şi un tată alcoolic dezinteresat de pasiunea ei sunt toate premizele să o facă să renunţe. Cu toate acestea, Kiddo luptă atât în ring cât şi în viaţă pentru a dovedi talentul deosebit pe care îl are. Va reuşi?
Distribuţia este formată din: AnaMaria Maier – Kiddo, Adrian Titieni – tatăl fetei, Constantin Florea – antre­norul, Dragoş Dumitru – prietenul fetei, Alin Popa.

Recomandările redacției