utapolCă ACS Poli nu e Poli și marea parte a suporterilor timișoreni, dar și arădeni nu vorbesc despre meciul din această seară ca despre un derby, contează mai puțin atâta timp cât e un duel între orașele de pe Mureș și Bega, iar în joc sunt trei puncte imense în lupta acerbă pentru un loc sub soarele Ligii 1. Apoi, e primul meci oficial al anului pentru ambele echipe și primul al „Bătrânei Doamne” cu Adrian Marțian în fruntea clubului. Cu siguranță, orgoliile și determinarea vor fi mari, pe măsura mizei unei „ciocniri” Arad – Timișoara.
Referindu-ne strict la raportul de forțe de pe „dreptunghiul verde” este clar că UTA nu se prezintă prea bine la ora meciului. A avut parte de o iarnă zbuciumată, în care pericolul colapsului a pândit-o până la finalul lunii ianuarie, când – de fapt – echipa a și demarat (în viteza a doua) pregătirea pentru retur. „Jucăm acest meci sub auspicii speciale, știind câte am pătimit în această iarnă. Dar, fără a face o obsesie din acest meci, s-ar putea ca el să fie mai important decât un obiectiv. Tocmai de aceea, trebuie să ne autodepășim, să lăsăm în spate toate problemele și dacă suntem convinși că putem câștiga și ne vom bate pentru asta, sigur vom scoate un rezultat bun care să ne confere liniște pentru ceea ce urmează” , a precizat Adrian Falub, care pregătește o mare surpriză în primul „unsprezece” atâta timp cât francezul Matijas nu a fost legitimat încă, iar Amadio nu oferă garanții între buturi. „Îl avem pe Cioară, care e problema? Avem încredere în el din moment ce e demult la prima echipă și nu văd de ce nu ar debuta chiar într-un meci cu Poli”, a mai spus „principalul” arădenilor. Singurul absent cert rămâne un alt francez, Guy Pellet, în dreptul căruia a apărut o grilă de formare despre care „oficialii” UTA-ei nu știau până acum.
Din postura unui club stabil, ACS Poli Timișoara vine după o perioadă de pregătire făcută ca la carte, cu un cantonament de cinci stele în Antalya și o serie de amicale împotriva unor adversari puternici. Teamul de pe Bega are și un lot pe măsura preten­țiilor și vine la Arad fără a avea vreo înfrângere în acest sezon. „E un derby meciul cu UTA, va rămâne întotdeauna derby şi se poate întâmpla orice. Important e să facem jocul nostru, un joc în creştere. Importanţa jocului cu UTA este una aparte. M-aş bucura să-şi aducă aportul şi suporterii, care îşi vor îndrepta atenţia şi drumurile către Arad. E un meci care nu trebuie neglijat, indiferent care sunt opţiunile unora dintre suporteri. Eu vreau ca toată lumea să ţină cu amândouă echipele Timișoarei, aşa cred că ar fi normal”, a spus Vali Velcea, antrenorul vizitatorilor, care a făcut un joc de cuvinte cu referire la însemnătatea zilei de astăzi: „De 8 martie, vrem să facem femeile fericite, chiar dacă stricăm sărbătoarea Bătrânei Doamne. Toate femeile au de la noi un punct sau trei. Încercăm să le dăm atâtea flori câte goluri dăm”. În afara portarului Kirev (suspendat), timișorenii nu au absențe pentru disputa ce începe la ora 18 și va putea fi urmărită și pe postul TV, Digi Sport2.
Formații probabile:
UTA: Amadio – Matei, Gligior, Siminic – Feussi, Mărginean, Lazea, G. Neagu – Monac, Voiculeț, Laso.
ACS Poli: Pap – Nohai, Petrovic, Şeroni, Marovic – Goge, Poparadu, Ov. Petre, Nanu – Boldea, Dina.
Arbitri: Cătălin George Găman (Craiova) – Gheorghe Bogdan (Oradea), Ciprian Danșa (Oradea). Rezervă: Denis Haidiner (Hunedoara).
Observatori FRF: Florin Hîncu (Brașov) și Valer Nichimiș (Alba Iulia)

Recomandările redacției