Suspectul în viaţă al atentatului de la Boston s-a trezit şi răspunde în scris la întrebările anchetatorilor, au informat mai multe mass-media americane duminică seară, potrivit AFP.

Djohar Ţarnaev, spitalizat după ce a fost rănit în cursul unei operaţiuni de o amploare şi complexitate fără precedent, este suspectat că, împreună cu fratele său mai mare, decedat într-un schimb de focuri cu poliţia, este autorul atentatului cu două bombe comis la finalul maratonului de la Boston, la 15 aprilie, soldat cu moartea trei persoane şi rănirea altor 180.

NBC News, citând responsabili federali, a făcut cunoscut că, în pofida rănii de la gât care îl împiedică să vorbească, tânărul în vârstă de 19 ani a început să răspundă în scris anchetatorilor.

La rândul său, canalul ABC a informat că Ţarnaev răspunde în scris ‘sporadic’ şi că, potrivit unor surse anonime din cadrul poliţiei, anchetatorii îl chestionează despre eventuali complici şi bombe nedeclanşate.

O sursă din cadrul poliţiei, citată de cotidianul SUA Today, a declarat la rândul său că suspectul s-a trezit şi răspunde în scris. Conform publicaţiei americane, anchetatorii speculează în legătură cu posibilitatea ca Djohar Ţarnaev să se fi rănit singur la gât.

Anterior în cursul zilei, şeful poliţiei din Boston, Ed Davis, anunţase reprezentanţilor presei că suspectul este ‘într-o stare gravă, dar staţionară’.

 

Recomandările redacției