La frontieră, persoanele care încearcă să iasă ilegal sunt deja o tradiție. Sâmbătă, 1 februarie 2020, în jurul orei 21.40, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I – Nagylak, s-a prezentat pentru a ieși din țară un bărbat care călătorea ca pasager într-o autoutilitară marca Mercedes, înmatriculată în România.

La controlul de frontieră, bărbatul s-a legitimat cu o carte de identitate emisă de autoritățile din Bulgaria. Cu ocazia verificării documentului, poliţiştii de frontieră au constatat că persoana din poză și cea din fața lor nu seamănă deloc, existând diferenţe de fizionomie, motiv pentru care bărbatul a fost condus la sediul instituției pentru cercetări.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că persoana în cauză este cetăţeanul turc C.Y., în vârstă de 30 de ani şi a intrat legal în ţară. Cu privire la cele constatate bărbatul a declarat că a obţinut documentul de identitate de la o persoană necunoscută, în schimbul sumei de 200 de euro.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Recomandările redacției