Lipova s-a întors cu mâna goală de la Reșița, în urma unei partide dominate în mare parte de gazde, care par să își revină sub comanda lui Leontin Doană.
Fostul sebișean Săulescu putea deschide scorul în minutul 10, dar lovitura sa de cap a fost prinsă de Filip. Nouă minute mai târziu, Săulescu a devenit servant, centrând pentru Ene, dar acesta a trimis pe lângă din 8 metri. Reșița a dominat clar în prima parte, iar golul gazdelor părea inevitabil. Până la urmă, reușita a căzut în minutul 29: Săulescu a centrat pentru Taciuc, care i-a pasat lui Ene, iar acesta a trimis cu capul în plasă.
2-0 s-a făcut la nici un minut de la începutul reprizei secunde: Staicu a prins un șut de la 20 de metri care l-a învins pe Filip.
Abia după ce s-au văzut conduși, elevii lui Sabău au reintrat în joc. Trabalka a irosit două ocazii mari în decurs de cinci minute: în primă fază a lovit bara, după care a scăpat singur cu portarul Zimmermann, dar a trimis pe lângă.
Reșițenii, deși căzuți fizic, au rezistat până la final și au învins pentru prima oară în acest sezon contra unei echipe arădene. Lipova își păstrează avansul de patru puncte în fața celei de-a doua clasate, Gloria Lunca Teuz Cermei, iar în următoarea etapă înfruntă Avrigul pe teren propriu. O victorie contra echipei sibiene ar asigura lipovanilor titlul de „campioană de toamnă”.
Formații:
Reșița: Zimmermann – Szijj, Bactăr, Vlădia, Vadasis – Breșneni, Taciuc – Săulescu, D. Ene, D. Toma (Musteta 88) – M. Staicu (Prodan 81)
Lipova: D. Filip – Savin, Calvin, Burlă, Filimon – C. Poiană, Dobrean (Sulea 46), M. Popa, Stoin (Buta 60) – Vasinc (Bercu 80), Trabalka.
Arbitri: Claudiu Gaitin – Alin Botaș, Mădălin Bulgărașu (toți din Timișoara)
Observatori: Marian Ezanu (Craiova), Florin Mierea (Timi­șoara).

Recomandările redacției