Lipova negociază perfect seria dificilă din finalul primei părți a campionatului. După victoria cu
1-0 de la Alba Iulia, elevii lui Flavius Sabău s-au impus cu același scor în fața Metalurgistului Cugir, prin golul marcat de Andrei Vasinc.
Prima ocazie a meciului i-a aparținut lui Filimon, care a tras peste transversală din unghi, de la 8 metri de poarta lui Bănică. Stoin, Rusu și M. Popa l-au testat în repetate rânduri pe portarul oaspeților, dar acesta nu a avut probleme serioase în prima parte. Singura șansă a Cugirului din prima repriză i-a aparținut lui Dican, care a testat vigilența lui Filip cu un șut din afara careului, dar portarul Lipovei a prins balonul.
Oaspeții au avut primele ocazii ale reprizei secunde, prin Neagu și Dohotariu, în timp ce Lipova a răspuns prin Trabalka și Sulea, dar golul avea să fie înscris, ca și la Alba Iulia, de o rezer­vă. În minutul 69, Flavius Sabău l-a înlocuit pe Sulea cu Vasinc, căpitanul de drept al Lipovei care încă are probleme după accidentarea din vară.
Aproximativ 10 minute mai târziu, după un un-doi cu Trabalka, Vasinc a trimis un șut la colțul lung iar Bănică a fost învins. La chiar ultima fază, cugirenii puteau egala, dar Filip a scos in extremis lovitura de cap a lui Dican și cele trei puncte au rămas la Lipova.
„Șoimii” își păstrează avansul de 5 puncte în fața Dumbrăviței, iar în următoarea etapă se deplasează la Reșița pentru ultimul duel tare al turului de campionat.
Formații:
Lipova: D. Filip – Stoin, Calvin, Vasiu, Filimon – Poiană (Burlă 89), M. Popa, Dobrean, D. Rusu (Buta 88) – Sulea (Vasinc 69), Trabalka (S. Popa 83).
Cugir: N. Bănică – Dohotariu, I. Tătaru, Itu, M. Neagu (Ștefan 84) – Șaucă, Necșulescu (Vaștag 81), Dican, Dicu (Cercel 85) – Tudor (Lemac 68) – Făgărășanu.
Arbitri: Szabolcs Kovacs
(Carei) – Alexandru Filip ( Timișoara), Tamaș Kopriva ( Satu Mare).
Observatori: Sorin Ciotlăuș (Deva), Teodor Biriș ( Hunedoara).

Recomandările redacției