Investiţia a presupus fonduri record: 20 de miliarde de dolari. Înconjurat de controverse, podul va fi deschis traficului de acum. Cu o arhitectură impresionantă, cel mai lung pod maritim de pe planetă a fost proiectat să facă faţă unui cutremur de 8 grade, dar şi unui taifun.

Peste 400 de mii de tone de fier, suficiente pentru a ridica 60 de turnuri Eiffel, au fost folosite la construcţia-gigant. Podul a redus de la patru ore la doar 45 de minute călătoria de la Hong Kong la Macao.

Construcţia gigant are şase benzi. Însă nu toţi şoferii au voie să circule pe noul pod. Autorităţile au emis permise speciale, destinate exclusiv celor care îndeplinesc criterii stricte. Din clubul privilegiaţilor fac parte membri ai Partidului Comunist, oameni care plătesc taxe mari la stat şi care fac acte caritabile semnificative.

În ciuda avantajelor, unii politicieni văd acest pod drept un instrument al Guvernului chinez de a-şi spori influenţa în Hong Kong, o regiune autonomă şi un important centru financiar.

Recomandările redacției