Ancheta privind circumstanțele decesului lui Diego Maradona a scos la iveală și tratamentul pe care-l urma fostul mare fotbalist.
Iar lista de medicamente i-a uimit pe specialiști. Iată ce i se administra pacientului:
– Quetiapină: pentru tratamentul schizo­freniei, depresiei și a tulburărilor psihice bipolare.
– Naltrexonă: pentru tratamentul dependenței de opiacee.
– Gabapentin: pentru tratamentul epilepsiei.
– Venlafaxină: antidepresiv
– Lurasidonă: tot antidepresiv pentru adulții cu tulburări bipolare
„Trebuie să aflăm și dozele, dar și modul cum erau administrate aceste medicamente, adică mai multe odată sau unul după altul. Sunt amestecate antidepresive cu antipsihotice, iar multe dintre ele au efecte asupra inimii, intensifică ritmul cardiac.
Naltrexone era prescris pentru dezintoxicare, iar pacientul trebuia urmărit în permanență deoarece putea avea halucinații, putea deveni violent și agresiv, se întâmplă în timpul abstinenței. Devin un pericol pentru ei înșiși.
De aceea, mă mir că era lăsat singur fără să rămână sub observație. Apoi, orice doctor ar fi chemat un cardiolog pentru a monitoriza efectul medicamentelor.
Maradona era un pacient complicat, trebuia să te porți cu el ca cu un bibelou. Dar nu putea fi lăsat într-o cameră separat”, a fost concluzia lui Nelson Castro, un specialist în neurologie din Argentina.
Presa din Argentina a dat publicității și un document în care clinica la care fusese operat pe creier Diego Maradona recomandase internarea într-un centru de reabilitare, dar sugestia a fost refuzată de familie și de medicul lui personal, Leopoldo Luque, cel care este suspectat de ucidere din culpă.

Recomandările redacției