bacA început sesiunea specială a Bacalaureatului 2013, susţinută de absolvenţii de liceu participanţi la loturile naţionale lărgite ce se pregătesc pentru olimpiadele şi concursurile internaţionale. Luni şi marţi se desfăşoară evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi în limba maternă, urmând ca pe 22 şi 23 mai să aibă loc proba de evaluare a competenţelor digitale. La această sesiune participă 257 de absolvenţi de liceu, din judeţul Arad fiind doar un singur candidat, de la Liceul Sportiv.
Ministerul Educaţiei organizează în fiecare an şcolar o sesiune specială de bacalaureat, pentru elevii din clasele a XII-a şi a XIII-a participanţi la loturile olimpice şi la competiţiile spor­tive şi artistice internaţionale care se desfăşoară în perioada sesiunii normale de bacalaureat. Calendarul sesiunii speciale se aprobă prin ordin al ministrului Educaţiei.
În perioada 24 – 25 mai are loc evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, în 27 mai are loc proba la Limba şi literatura română, proba scrisă, iar pe 28 mai Proba obligatorie a profilului. Pe 29 mai are loc Proba la alegere a profilului şi specializării, iar pe 30 mai Limba şi literatura maternă. Afişarea rezultatelor se va face în aceeaşi zi, până la ora 18.00

Recomandările redacției