Un cititor al ziarului nostru ne-a furnizat un video în care se vede cum o mașină a poliției a fost destul de bine șifonată, în urma unui incident rutier, din fericire fără victime umane. Incidentul a avut loc în această după-masă, în parcarea Parcului Industrial UTA.

Un șofer de 21 de ani din Pâncota a acroșat mașina poliției, care la rândul său a intrat în coliziune cu un alt autovehicul parcat. În urma accidentului, tânărul s-a ales cu amendă și cu permisul luat pentru trei luni de zile.

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=nOSi-ik4YTo

Comunicat Poliția Arad:

La data de 7 decembrie a.c., în jurul orei 16.15, polițiștii Biroului Rutier au fost sesizați despre un eveniment rutier, soldat exclusiv cu pagube materiale, în care a fost implicată o autospecială de poliție.

Din cercetări a reieșit că un bărbat, de 21 de ani, din Pâncota, în timp ce conducea un autoturism în parcarea unui spațiu comercial, din municipiu, a acroșat o autospecială de poliție care, la rândul ei, a fost proiectată într-un alt autoturism, parcat.

În urma testării cu aparatul alcooltest a conducătorilor auto, a rezultat că aceștia nu se aflau sub influența alcoolului.

În cauză, șoferul de 21 de ani a fost sancționat contravențional, conform O.U.G. 195/2002, cu amendă și reținerea permisului de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru 90 de zile.

 • Netwatvher spune:

  Cf. art. 102, alin. (3) din Codul rutier:
  (3) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a următoarelor fapte:
  a) conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, dacă fapta nu constituie, potrivit legii, infracţiune;
  b) conducerea vehiculului cu deficienţe periculoase la sistemul de frânare sau la mecanismul de direcţie;
  c) abrogată;
  d) abrogată;
  e) depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv şi pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatată, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic.
  f) deţinerea, montarea sau folosirea în circulaţia pe drumurile publice a mijloacelor speciale de avertizare sonoră sau luminoasă pe vehiculele care nu au acest drept.
  g) nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere sau depăşirea, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie din care au rezultat numai avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
  h) circulaţia nejustificată a autovehiculelor pe banda de urgenţă a autostrăzilor.

  Oare unde au încadrat poliţiştii tamponarea în cauză de i-au luat permisul pentru 90 de zile?

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției