Chiar dacă afară sunt peste 25 de grade Celsius și în Arad domnește aerul de sărbătoare, consilierii locali municipali s-au adunat ieri pentru o ședință ordinară în sala Regele Ferdinand pentru a vota anumite puncte ce se aflau pe ordinea de zi.

Cu primarul Gheorghe Falcă absent, acesta fiind ocupat cu invitații Zilelor Aradului, ședința a mers ca unsă, în ciuda faptului că aceasta a prevăzut 19 puncte de votat. Printre proiecte s-a numărat votarea recipienților de titluri și distincții cu prilejul „Zilelor Aradului”, aprobarea modificării statului de funcții al serviciului public de interes local Centrul Municipal de Cultură Arad sau aprobarea Actului adiţional nr. 6 la Contractul de închiriere nr. 4/06.12.2011 pentru imobilul în care îşi desfăşoară activitatea Biblioteca Judeţeană “A.D. Xenopol”, situat în Municipiul Arad, str. Steagului nr. 27, ap. 4. Toate proiectele au trecut în unanimitate, cu excepția a trei proiecte, care s-au ales cu o abținere, cum ar fi proiectul privind rectificarea terenului situat în Municipiul Arad,  strada Petru Rareș nr. 20, aferent Grădiniței cu Program Normal „Mugurel” sau proiectul ce se referă la modificarea repartizării excedentului bugetar al municipiului Arad.

La finalul ședinței, a luat cuvântul consilierul PSD Gheorghe Săplăcan, care a vorbit despre problema vehiculelor de mare tonaj care circulă contrat interdicților în interiorul orașului Arad. Sesizarea lui a fost luată în considerare, iar acum rămâne de văzut ce se va decide în această privință.

Recomandările redacției