A murit Bernard Tapie!

0
302

Clubul Olympique de Marseille a anunțat astăzi decesului fostului patron al clubului, cunoscutul om de afaceri, Bernard Tapie. Acesta s-a stins la 78 de ani din cauza unui cancer la stomac, boală cu care a fost diagnosticat în ultimii 4 ani.

Sub „domnia“ lui Tapie, OM a cunoscut cele mai mari performanțe, câștigând campionatul Franței de 5 ori la rând (între 1989 și 1993) și de asemenea trofeul suprem în fotbalul european de club, UEFA Champions League, în 1993. Însă tot în aceeași perioadă, Tapie și-a câștigat controversata reputație de patron care urmărea să câștige meciurile prin mijloace necinstite. Acestea au fost dovedite chiar imediat după marile triumfuri din 1993. Tapie a fost găsit vinovat de trucarea unui meci cu micuța echipă Valenciennes iar echipa sa a fost deposedată de titlul de campioană recent obținut și retrogradată în liga a doua. Mai mult omul de afaceri a primit și condamnare de doi ani pentru mituirea unui martor.

În afara fotbalului Bernard Tapie s-a remarcat atât ca om de afaceri (a deținut printre altele celebra companie Adidas în perioada 1990-1993) cât și ca politician fiind în anii 90 membru al guvernului francez și al Adunării Naționale (camera inferioară a Parlamentului francez).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.