Numai timpul și rezultatele echipei vor demonstra dacă echipa fanion a Aradului a intrat sub o stea norocoasă cu Adrian Marțian la timonă. Când numele omului de afaceri clujean a transpirat în presă, fanii „Bătrânei Doamne” au fost rezervați, ca să nu spunem, pesimiști. La o simplă căutare pe google oricine putea sesiza că Marțian a creat multă vâltoare în jurul „afacerii Universitatea Cluj”, fără a se întâmpla ceva concret. Atunci ieșea la iveală și relația de prietenie și afaceri dintre actualul finanțator al UTA-ei cu Adrian Mutu, dar și faptul că mașinile și femeile sunt pasiunea vieții sale.
Între timp, s-a auzit că Marțian ar fi dorit să se implice și la CS Turnu Severin și cum planul său a eșuat din nou, ziariștii i-au creat o firmă de bun „povestitor”. Ba, mai mult, nu era considerat un om potent din punct de vedere financiar, iar în sprijinul acestei afirmații circula o legendă în orașul Cluj. Cică Adrian Marțian ar fi împrumutat 100 de euro să joace la cazino și atunci de unde toate acele milioane pe care urma să le pună la bătaie în fotbal? Și de acolo concluzia. De fapt, prietenul Briliantului nu dorește decât să-și facă imagine pe spatele unor formații de tradiție din sportul-rege autohton.
Pe acest fundal a apărut în peisaj și Campioana Provinciei. A apărut, impropriu spus. De fapt, cel care i-a scos-o în cale a fost Adrian Falub. Sătul de atâtea soluții arădene ce nu se mai concretizau, antrenorul „alb-roșiilor” a apelat la fostul său coleg de clasă de la Dej, iar o discuție la colț de stradă s-a concretizat cu trecerea pachetului majoritar de acțiuni al FC UTA în posesia lui Marțian. Poate că multă lume nu-l înghite nici pe Falub, dar pentru că s-a bătut și managerial pentru club, poate ar trebui apreciat mai mult.
Așa că după Nicolae Bara, pe care suporterii îl vor regreta tot timpul, Adrian Marțian este al doilea om de afaceri român din afara orașului care bagă într-adevăr bani în simboul Aradului. Cât despre nemții, rușii și americanii care s-au tot propus la UTA dar nu au mai ajuns, credem că ar putea prelua cu succes rolul de adevărați „povestitori” de la Marțian, iar clujeanul să aibă un capital de încredere măcar pentru pașii concreți pe care i-a făcut ca șef al „textiliștilor”.
Nimeni nu poate ști astăzi cât va dura mariajul dintre prietenul lui Mutu și „Bătrâna Doamnă”, dar nu strică să trăim puțin momentul că prea ne-am întristat o iarnă întreagă și am tot sperat că doară, doară, va pica ceva și din ciocul prea iubitului nostru primar. Cel puțin prin discursul apăsat, neînflorit cu metafore și epitete, Adrian Marțian pare o persoană sinceră și directă. Un singur lucru nu-i place, să se vorbească despre banii fotbaliștilor. I-am transmis că a devenit defect profesional în „gestiunea” Catanzariti și că de acum înainte vom vorbi mai mult de fotbalul jucat și mai puțin de culise. Dar, dacă vom simți că e ceva putred în Danemarca…
La 42 de ani, Adrian Marțian se îmbracă monden, își acceptă viciile: mașinile și femeile și nu vorbește încruntat despre fotbal. Fiindcă nu e neapărat un mare pasionat al fenomenului și, poate, e mai bine așa. Că de specialiști într-ale vorbelor ne-am săturat până peste cap.

Recomandările redacției