Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota au depistat încă un cetăţean din Libia, solicitant de azil în România, care a încercat să iasă ilegal din ţară folosind o carte de identitate falsă.

Este vorba despre ceva ce s-a întâmplat duminică, 02 februarie 2020, în jurul orei 20.30. La frontieră s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră ca pasager într-un autocar, un bărbat. El s-a legitimat cu o carte de identitate ce purta însemnele autorităţilor din Franţa.

Odată luat documentul la verificat, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat de bărbat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.

În cadrul cercetărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoana este un cetăţean din Libia, în vârstă de 26 de ani, solicitant de azil în România.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, uz de fals, fals material în înscrisuri oficiale şi fals privind identitatea, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Recomandările redacției