Pentru mine, primarul Cermeiului este un model pe care mi-aș dori să-l multiplicăm la nivel național, în fiecare localitate din România! Reușește cu bani puțini, cu resursă umană deficitară și cu o populație destul de mică comparativ cu alte localități, să facă lucruri extraordinare, sunt cuvintele președintelui Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, la adresa lui Ioan Vesa, primarul comunei Cermei.

Cu ocazia celei de-a XX-a ediții a tradiționalei întâlniri cu fiii satului, comuna Cermei s-a aflat duminică în sărbătoare. La eveniment au luat parte și oficialități, precum Iustin Cionca și deputatul Glad Varga. În acest fel, am putut afla despre ultimele realizări care s-au făcut în comuna condusă de Ioan Vesa, un primar care tace, dar… face.

Cermei este o localitate care a reușit să-și modernizeze total infrastructura. Are gaz, ceea ce în România trebuie să recunoaștem că sunt municipii care încă nu au reușit să își introducă această resursă naturală. Recent, primarul a realizat aici un ștrand și un hotel și o bază sportivă de invidiat. Nu în ultimul rând, o precizare: astăzi Cermeiul joacă în aceeași ligă fotbalistică cu FC Bihor și Poli Timișoara, alături de echipe de tradiție ale fotbalului românesc, fiindcă primăria s-a implicat și în sport. Asta arată că Cermeiul are ambiții mari, iar asta se datorează domnului primar Ioan Vesa. Chiar și astăzi, la Zilele localității, cu un buget mic a reușit să aducă artiști de valoare, iar prin asta își arată respectul pe care îl are față de comunitatea care l-a ales și față de acești oameni harnici și gospodari, așa cum sunt oamenii din Cermei, ne-a declarat Iustin Cionca.

Cermeiul, în topul investițiilor

Președintele Consiliului Județean a continuat: Este a douăzecea ediție a Zilelor Comunei Cermei, una cu adevărat aniversară pentru că găsește localitatea cu o infrastructură de oraș! Extinderea rețelei de gaz facilitează funcționarea ștrandului, iar investițiile în clădirile publice, cămin de cultură, școli, grădinițe, au schimbat aspectul comunei, fiindcă sunt dublate de o ambiție a localnicilor de a ține pasul cu administrația. Pentru felul în care arată astăzi Cermeiul, un mare merit îl are primarul Ioan Vesa, un om cu viziune și curaj, care a îndrăznit să se implice acolo unde mulți alții au ezitat. Rezultatele se văd!

La rândul nostru, Consiliul Județean a ales pentru următorul exercițiu care va fi finanțat pe Programul Regional Regiunea de Vest modernizarea drumurilor județene din Nordul județului, la limita cu județul Bihor. Am pregătit deja documentația tehnică, așteptăm semnarea contractului de finanțare cu Regiunea de Vest și ne dorim ca începând de anul viitor să începem execuția acestor lucrări.

Este vorba despre drumul Mișca – Apateu – Berechiu, de drumul de la Șicula care trece prin Cermei spre județul Bihor și de asemenea modernizarea drumului care va lega Șepreușul – Cermei – Vasile Goldiș. Deci practic Cermeiul se află în mijlocul acestor investiții, este nodul care leagă toate aceste investiții.

Trei milioane de euro pentru drumuri

De asemenea, deputatul Glad Varga ne-a declarat: „În primul rând, vreau să le urez tuturor cetățenilor comunei Cermei la mulți ani cu ocazia sărbătorii care le este dedicată. Totodată, îl felicit pe domnul primar Ioan Vesa și echipa dânsului și Consiliul Local pentru proiectele pe care le are în implementare și în derulare. Are introdusă rețeaua de gaze naturale, are câștigat un proiect prin Anghel Saligny de 3 milioane de euro pentru asfaltarea de drumuri și străzi. Are două proiecte câștigate pentru Căminul Cultural în valoare de 1 milion de euro și sală de sport“.

Cătălin Crișan, cap de afiș

La Întâlnirea fiilor satului nu s-a discutat însă doar despre investiții și proiecte. Primăria și Consiliul Local au pregătit un program artistic al cărui cap de afiș l-a reprezentat îndrăgitul cântăreț Cătălin Crișan.

Alături de celebrul artist au mai urcat pe scenă soliștii Roberta Tomșa, Radu Mateș, Diana Selagea, Corina Szatmari cu Taraful Zbiciu de la Oradea, Olivera Petcov, Felicia Costa, Claudia Volentir, Ale și The Band.

A acompaniat Orchestra Frații Șandru, a cărei conducere muzicală a fost asigurată de Adrian Șandru.

Ansamblurile de dansuri prezente la eveniment: Druscelele din Bârsa, Cermeiana din Cermei, Apatiana din Apateu, Bujorii din Șofronea, Zestrea Datina din Șagu, trupa de dansuri Dum Dance.

Prezentatoarea evenimentului a fost inegalabila Claudia Deac.

Localitate cu ștrand, hotel, bază sportivă și echipă în divizia C

Nu știm câte localități din România de dimensiunea Cermeiului se pot lăuda cu investiții de genul: hotel, ștrand, bază sportivă dotată cu aparatură modernă și echipă de fotbal în divizia C.

Construcția ștrandului a început în urmă cu cinci-șase ani de zile, însă am întâmpinat o serie de obstacole din cauza avizelor de mediu. Acum s-a rezolvat totul, iar anul acesta am reușit să definitivăm ștrandul. Începând de anul viitor vrem să îl dăm în locație de gestiune. Ștrandul cuprinde două bazine, spațiul verde, wc-uri, dușuri.

Cu ocazia Sărbătorii Fiilor satului, ștrandul a fost deschis doar astăzi pentru public.

Investiția a fost de 600.000 de lei, bani din bugetul local. Apa este încălzită cu panouri solare, la 25 de grade. Anul viitor, când vom da în gestiune ștrandul, vom da și sala de fitness, o altă investiție realizată din bani de la bugetul local. Investiția în hotel a fost de 900.000 de lei, care cuprinde și sala de fitness. Aparatura din sala de fitnes este de 100.000 de lei, ne-a informat viceprimarul Sever Borha.

 

  • Liviu Alexe spune:

    Dani Vesa miroase a bere și în poză, dar e un bun gospodar și un primar iubit de cetățeni.

  • Popa Adrian spune:

    Felicitări domnului primar pentru realizări, multă sănătate și putere de muncă.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției