Dintre adversarele întâlnite până acum în amicale de UTA, Crișul Chișineu-Criș a făcut cel mai bine față. Divizionara a treia a fost învinsă doar cu 3-1 și, puțin din punct de vedere defensiv, jocul ei nu a arătat deloc rău.
Chiar dacă „roș-albii” și-au creat și alte situații, Crișul a avut meritul de a rămâne până la final în joc, după reușita lui Codrea. „După numărul de ocazii, scorul putea să fie și mai mare, dar mă așteptam oarecum la o astfel de desfășurare a osti­lităților. Era clar că vom fi dominați, am întâlnit o echipă bună, poate prea bună pentru momentul de pregătire în care ne aflăm noi. Dar, a fost un test foarte bine­venit, implicarea în efort a fost una mare. Mă declar mulțumit, cu excepția ultimelor 5 minute din prima repriză, când am luat stupid două goluri. În rest, băieții au încercat și au și reușit să facă față cât au putut de bine la acest moment. Diferența de exprimare în teren a fost una categorică în favoarea echipei UTA, dar, pe undeva, acest lucru e și normal. Cel mai important lucru este că toți jucătorii au ieșit sănătoși de pe teren și cred că a fost un meci bun, de ambele părți”, a declarat la finalul disputei cu „roș-albii” tehnicianul Crișului, Adrian Abrudean.
„Știli” a vorbit și despre situația lotului și revenirea lui Florin Teședan, care a demarat pregătirea de iarnă cu Cermeiul: „Din câte știu, Teședan s-a înțeles cu conducerea clubului și revine la Criș. Este un jucător polivalent și nu pot decât să mă bucur foarte mult pentru că îl cunosc bine, e un fotbalist de echipă. Încă mai avem nevoie de cel puțin un jucător, un mijlocaș ofensiv, ca să fim măcar 18”
Ce urmează pentru Crișul după acest
amical? „Vom intra într-o pregătire centralizată până săptămâna viitoare, pe plan local, cu două antrenamente pe zi. Marți avem un amical la Gyula și trebuie să ne pregătim cât mai bine pentru că va fi un retur dificil”
Întrebat ce ar însemna o eventuală promovare a adversarei de vineri pentru fotbalul din Arad, Abrudean a conchis: „O promovare a UTA-ei în Liga I ar însemna foarte mult din punctul meu de vedere și mai cred că vor reuși acest lucru, pentru că vorbim despre un club foarte bine organizat. Ar fi benefic pentru toți factorii implicați în sportul arădean, mai ales în fotbal, pentru spectatori, pentru tradiție. Noi sperăm că vor reuși, le dorim mult succes. Personal, chiar îmi place echipa, de fapt îmi place tot ceea ce se petrece la UTA”.
Pentru Crișul a fost al doilea amical în tot atâtea zile disputat pe Arena „Motorul” împotriva unei echipe a UTA-ei. Miercuri, „alb-albaștrii” s-au impus cu 2-0 în fața puștilor lui Gaica, Ungur și Petcuț, pentru ca vineri să vină eșecul la „două diferență”: 1-3. Toate golurile divizionarei terțe au purtat semnătura lui Marian Codrea.

Recomandările redacției