După egalul pe teren propriu împotriva Cugirului, Crișul Chi­șineu-Criș a obținut un nou rezultat bun, o remiză în deplasare la Reșița. Antrenorul Adrian Abru­dean a fost mulțumit de deznodământul din Valea, având în vedere diferența de buget și
implicit valoare între cele două echipe. „Dacă cineva îmi spunea înainte de meci că vom scoate un egal, eram mulțumit ținând cont de ce jucători sunt aici și de valoarea echipei. Este un punct meritat, muncit și îi felicit pe băieți pentru asta, noi suntem o echipă mai mică, nou-promovată. Chiar dacă avem în lot unii jucători cu experiență, nu au evoluat în ultimii ani la un nivel foarte înalt. Am avut mai multe ocazii de a marca, dar ne-a costat acel blackout din ultimele cinci minute ale primei reprize, când adversarii ne-au egalat. Din punct de vedere tactic, cred că am controlat jocul, era clar că echipa gazdă va avea o po­sesie superioară pentru că avea nevoie de puncte. Știam cum se va desfășura meciul, dar am răspuns bine, am avut contraatacuri periculoase, din care am și înscris două goluri frumoase. Una peste alta sunt mulțumit de rezultat, pentru că am luat un punct pe terenul unui adversar bun, din punctul meu de vedere Reșița și Cugirul au cele mai bune loturi din această serie”, a explicat „Știli”.
Tehnicianul Crișului a vorbit și despre problemele adversarului, care s-a ales cu un singur punct din 6 posibile: „Am și schimbat sistemul din prima etapă, am jucat cu trei fundași centrali pentru că mă așteptam la un meci greu, la o dominare mai concretă, un joc mai rapid și vertical. Au fost momente în care ne-au dominat, dar steril și nu a fost greu de contracarat. Angrenajul lor încă suferă, echipa are potențial dar sunt doar primele meciuri. Au fost periculoși doar la mingile aruncate în careu, unde se poate întâmpla orice, dar nu asta ar trebui să fie cheia succesului”
Deși a scos două rezultate bune împotriva unor candidate la promovare, Abrudean rămâne moderat cu privire la țintele echipei sale în acest sezon: „Obiectivul este să ne clasăm în primele 10, vom vedea unde suntem în iarnă. Vrem să ne mai întărim numeric, pentru că dispunem doar de 17 jucători. Vom lua fiecare joc în parte, dar deocamdată sunt mulțumit pentru că nu am pierdut cu cei doi adversari puternici întâlniți până acum. Obiectivul pentru primul an este menținerea în Liga a III-a și punerea bazelor pentru următorul sezon.”
Pentru Criș urmează un duel pe teren propriu cu FC Avrig, sâmbătă de la 17:00.

Recomandările redacției