sc dans nadlacDe ani de zile, la şcoala şi în comunitatea din Nădlac există un frumos și original obicei transmis din generaţie în generaţie. Elevii absolvenți ai claselor a VIII-a de la Grupul Școlar „J. Gr. Tajovsky“ au trecut printr-o probă pe cât de originală pe atât de… dificilă – ținând cont de ansamblul de activități co­nexe ce implică susținerea ei – dar care s-a transformat într-o adevărată sărbătoare pentru toată lumea. Și ca să nu mai prelungim suspansul precizăm că este vorba de examenul la… școala de dans! Examen ce se ține cu public și la care fiecare concurent trebuie să facă dovada pregătirii de până atunci, la care se adaugă, mai ales pentru fete, emoțiile alegerii unei toalete cât mai reprezentative și – de ce nu? – elegante.
Pregătiţi cu deosebită atenţie, pe parcursul mai multor săptămâni de către câteva inimoase cadre didactice ale școlii, elevii claselor a VIII-a, în evoluția lor de pe scena Casei de Cultură din Nădlac și-au arătat și vineri seara măiestria dobândită în urma lec­țiilor, dansând: fox, tango, slau-fox, vals, polka, dansuri populare și dansuri moderne. Evenimentul s-a desfășurat în prezența celorlalți colegi, a numeroși părinți, bunici, rude și prieteni – toți așteptând cu nerăbdare și emoție proba mare la dans.
A participat ca în fiecare an și primarul orașului, Vasile Ciceac, un mare susținător al oricărei inițiative în care este implicată tânăra generație a orașului.
„Inițiativa este cât se poate de originală și de… practică, dacă ne gândim că de-a lungul vieții, fiecare om este pus în situația de a face câțiva pași de dans și cât de greu este să nu știi să te miști frumos. Prin urmare nu pot decât să le felicit pe inimoasele cadre didactice care an de an continuă această deosebită tradiție a școlii nădlăcane de dans“ mărturisea cu sinceritate Vasile Ciceac, primarul din Nădlac.

Recomandările redacției