scoala torneanaSeriile de absolvenţi ai Şcolii Gene­rale din Turnu sunt chemaţi, indiferent de promoţie, la o întâlnire generală la începutul acestei veri, pentru a re­memora împreună anii de glorie ai acestei instituţii de învăţământ. Aici se învăţa, odinioară, în trei limbi: română, maghiară şi sârbă, atât în clasele primare cât și în cele gimnaziale.
Organizatorii neobișnuitei întâlniri sunt Piroska Tóth şi profesorul Ştefan Nagy şi aşteaptă să fie contactaţi de toți doritorii interesaţi să participe la originalul eveniment programat pentru această vară, mai precis în ziua de sâmbătă, 1 iunie 2013, la Turnu. Cu ocazia întâlnirii se va dezveli şi o placă co­memorativă pentru fostul director al şcolii din perioada 1947-70, Péter Antal (decedat în 1983), cel care a avut o deo­sebită contribuție în construcţia uni­tăţii de învăţământ, între anii 1963-66.
Organizatorii speră ca la acestă întâlnire de suflet să fie prezenţi cât mai mulţi dintre foştii elevi ai şcolii, pe pa­gina de socializare Facebook existând un grup unde se pot posta vechi fotografii cu… Şcoala Torneană (acesta este și numele grupului) și cu elevii de atunci.

Recomandările redacției