Academia americană a anunţat că va amâna introducerea premiului Oscar pentru cel mai bun film popular, după ce a fost ridiculizată de critici, iar trofeul a fost catalogat drept o nevoie disperată de a atrage audienţă şi a onora peliculele cu succes comercial, potrivit Mediafax.

„Intenţia de a introduce acest nou premiu a stârnit o gamă largă de reacţii şi admitem că este nevoie să se discute mai mult despre acest subiect în rândul membrilor noştri”, a spus Dawn Hudson, CEO al The Academy of Motion Picture Arts and Sciences. „Am făcut modificări în ceea ce priveşte Oscarurile de-a lungul anilor – inclusiv anul acesta – şi vom continua să evoluăm, respectând în acelaşi timp incredibila moştenire de 90 de ani”, a mai spus Hudson.

Anunţul despre acest nou premiu a fost făcut în luna august. Gala de anul acesta, a 90-a, organizată pe 4 martie, a durat aproape patru ore şi a avut cea mai slabă audienţă din istorie – 26,5 milioane de telespectatori. Pentru 2019, organizatorii speră să producă un show mai accesibil, de trei ore, prezentând unele premii în timpul pauzelor comerciale.

În timpul transmisiunii live vor fi prezentate fragmente editate cu momentele respectivelor premii. De asemenea, din 2020, gala va avea loc mai devreme, în acel an fiind stabilită pe 9 februarie.

Data galei de anul viitor a fost menţinută, 24 februarie. Schimbarea a fost operată după ce mai mulţi reprezentanţi ai industriei s-au plâns că gala Oscar are loc la aproape două luni distanţă de gala Globurilor de Aur, sezonul premiilor hollywoodiene devenind un maraton de rochii, sclipici şi stres.

Recomandările redacției