Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunţat, marţi, lansarea noului serviciu pentru contribuabili, ‘Acces date prin SMS’, prin care aceştia pot obţine informaţii publice prin transmiterea unui SMS.

Conform autorităţii fiscale, începând din 30 aprilie 2013, contribuabilii interesaţi să obţină informaţii publice despre un anumit agent economic pot trimite un mesaj text prin SMS care să conţină codul de identificare fiscală al societăţii respective, la numărul 1300.

Prin intermediul operatorilor de telefonie mobilă Orange şi Vodafone, solicitantul va primi răspuns, tot prin SMS, cu următoarele date disponibile: codul de identificare fiscală, denumirea agentului economic, înregistrat/neînregistrat în scopuri de taxă pe valoare adăugată, starea de inactivitate fiscală a agentului economic, aplicarea sistemului de taxă pe valoare adăugată la încasare, cod de siguranţă stabilit de ANAF.

Potrivit sursei citate, informaţiile furnizate prin SMS sunt în concordanţă cu datele existente în baza de date a autorităţii fiscale.

Costul generat de utilizarea serviciului de mesaje scurte este în sarcina contribuabililor care solicită informaţiile, iar tariful se stabileşte şi se percepe de către operatorii de telefonie mobilă.

Serviciul ‘Acces date prin SMS’ a fost dezvoltat de către ANAF cu sprijinul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS).

 

Recomandările redacției