CermeiFurtuna a făcut ravagii la Cermei. Deşi a durat doar câteva minute, acoperişurile de pe 20 de case au avut de suferit. Conform reprezentanţilor Prefecturii, grindina nu a afectat culturile agricole decât în mică măsură, însă acoperişurile de pe două case au fost avariate în mod serios. „Din informaţiile pe care le avem, de pe 16 case au fost desprinse între 15 şi 20 de ţigle, de pe două case, între 80 şi 100 de ţigle, iar de pe alte două case, nelocuite, între 300 şi 400 de ţigle”, a declarat Lucian Cozma, purtătorul de cuvânt al Prefecturii. Acesta a ţinut să menţioneze că situaţia a fost gestionată la nivel local, astfel încât autorităţile judeţene nu au fost solicitate să se implice.
La rândul său, Ioan Vesa, primarul comunei Cermei, susţine că Primăria a cumpărat aproximativ 800 de ţigle, care au fost împărţite familiilor afectate. „Furtuna a durat vreo cinci minute şi a afectat acoperişurile de pe 20 de case. Cu o singură excepţie, am ajutat toate familiile cu probleme să-şi repare acoperişurile. Am cumpărat ţiglă veche de la cineva care avea de vânzare şi am trimis echipa Primăriei să-i ajute pe oameni. Un localnic care avea ţiglă nouă pe casă nu a putut fi ajutat de noi, pentru că nu am avut de unde să cumpărăm acel model de ţiglă, însă omul s-a descurcat”, a declarat Ioan Vesa.
În ceea ce priveşte întreruperile de curent, acestea au fost de câteva zeci de minute, fiind afectate, în mod paradoxal, şi zone în care furtuna nu s-a făcut simţită.
Vă reamintim că zilele trecute şi Aradul a făcut obiectul unor avertizări meteo de ploi, furtuni şi grindină, iar cantitatea de apă care va ajunge în sol era estimată la 20-25 de litri pe metru pătrat. Trebuie spus însă că nici zilele următoare nu se anunţă a fi foarte li­niştite din punct de vedere meteorologic. Conform site-ului wetter.de, va ploua de duminică până miercuri, viteza vântului va fi cuprinsă între 7 şi 26 km/h, iar temperaturile între 9 şi 20 de grade, mai crescute înspre mijlocul săptămânii viitoare.
Pentru ziua de astăzi nu sunt anunţate ploi, iar temperaturile vor fi cuprinse între 9 şi 19 grade.

Recomandările redacției