Poliţiştii arădeni au desfăşurat ieri o acţiune de amploare, în cadrul unui plan de acţiune dispus la nivel naţional pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, premergător Sărbătorilor de Paşti

În cursul zilei de ieri, 5 aprilie a.c., peste 220 de poliţişti arădeni aparţinând structurilor de investigare a fraudelor, ordine publică, poliţie rutieră şi poliţie transporturi au acţionat cu efective mărite, în sistem integrat, pentru prevenirea infracţiunilor de natură economică, a infracţiunilor stradale, furturilor, precum şi pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilicit.

Astfel, în cadrul acţiunii dispuse la nivel naţional de către Şeful Poliţiei Române, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale premergător Sărbătorilor de Paşti, poliţiştii arădeni au verificat 94 de agenţi economici şi 64 de mijloace de transport.

În urma controalelor efectuate au fost constatate 7 infracţiuni, din care 4 de natură judiciară, 3 de natură economico-financiară şi 1 la regimul circulaţiei rutiere.

De asemenea, poliţiştii au aplicat 246 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 293.000 de lei.

Din totalul sancţiunilor aplicate, 50 au fost aplicate la Legea nr. 12/1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 30 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea nr. 61/1991, iar 3 au fost aplicate la alte acte normative.

Pentru abaterile de la normele rutiere au fost aplicate 163 de sancţiuni contravenţionale prevăzute de O.U.G. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice.

Totodată, ca măsură complementară în cadrul dosarelor penale întocmite şi a sancţiunilor contravenţionale aplicate, au fost confiscate sau indisponibilizate bunuri în valoare totală de peste 27.700 de lei.

 

Recomandările redacției