rutiera amplaNu mai puţin de 300 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate, zilele trecute, de poliţiştii rutieri, în cadrul unei acţiuni pe linie de viteză şi depăşiri neregulamentare.

În cadrul acţiunii desfăşurate în acest sfârşit de săptămână, pe raza judeţului, pe linie de viteză, depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele rutiere, poliţiştii au aplicat amenzi în valoare totală de peste 63.000 lei. Comisar Camelia Tuduce, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, ne informează că, „pentru neregulile constatate, au fost aplicate 284 de sancţiuni, din care 165 pentru depăşirea vitezei legale, 38 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, 14 pentru efectuarea de depăşiri neregulamentare şi 67 pentru alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. Au fost reţinute, de asemenea, şi 23 de permise de conducere şi opt certificate de înmatriculare”.

Două exemple atrag atenţia: B. Claudiu, de 37 de ani, care a fost depistat în timp ce a condus un Opel, pe raza localităţii Mănăştur, în urma testării cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 0,63 mg./l. alcool pur în aerul expirat; F. Ioan, de 46 de ani, depistat în trafic, pe raza localităţii Apateu, în timp ce a condus un Fiat Punto, având o alcoolemie de 0,52 mg./l. alcool pur în aerul expirat. De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat că nu deţinea permis de conducere.

În ambele cauze, s-a dispus recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar pe numele celor doi au fost întocmite dosare de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii de infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

Recomandările redacției