actiunePoliţiştii arădeni au organizat acţiuni în acest weekend, pentru atenţionarea şoferilor de riscul producerii accidentelor, atunci când aceştia conduc pe fond de oboseală, pe distanţe lungi. Acţiunile s-au desfăşurat atât vineri, cât şi sâmbătă, de la orele 17.00, respectiv 22.00, pe drumul naţional dintre Pecica şi Arad. Au participat poliţişti din cadrul Serviciului Rutier şi Compartimentului de prevenire a criminalităţii.

Acţiunile s-au desfăşurat în contextul în care foarte mulţi cetăţeni se întorc în ţară în perioada concediilor de odihnă. Conducătorilor auto le-au fost înmnanate pliante cu sfaturi preventive.

„ Au fost desfăşurate acţiuni pentru combaterea accidentelor rutiere produse pe fondul oboselii în conducere. Pentru a conştientiza riscurile la care se expun, atunci când conduc obosiţi la volan pe distanţe lungi, conducătorilor auto le-au fost oferite sfaturi preventive, privind respectarea vitezei legale de deplasare şi a celorlalte norme rutiere”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Ovidiu Liber. Viteza excesivă şi condusul autovehiculelor pe fond de oboseală sunt principalele cauze ale producerii accidentelor rutiere.

Recomandările redacției