Am văzut în aceste zile oameni implicați, care dau o mână de ajutor celor ce fug din calea războiului. Oameni din toate categoriile sociale se implică în această acțiune. Peste tot în Arad, s-au deschis centre de colectare a produselor alimentare și de igienă. Unii s-au oferit cu locuințe, alții cu bani sau produse, dar toată lumea are același scop, fie bogați fie mai puțini avuți oamenii sunt hotărâți să fie de ajutor. Din păcate, din rândul celor care conduc orașul s-au auzit prea puține voci. Doar doi trei politicieni au spus că doresc să ajute și unii chiar au făcut-o. Însă privirea arădenilor se îndreaptă înspre edilul sef, care nu dă semne că se implică în această problemă, cu toate restul lumii e angrenată în acțiuni de ajutorare.

„Hai, domnule Bibarț! Hai, că poți! Ieși din bula matale călduță de unde stai la povești cu Moș Crăciun și treci la treabă. Războiul nu așteaptă ca țânțarii vara!!! E nevoie de sprijin instituțional urgent: spații de cazare, hrană caldă, asistență medicală etc.

A trecut deja o săptămâna de la invadarea Ucrainei și Primăria Arad tace. Asta în vreme ce alte instituții similare din țară s-au mobilizat de zile bune”, spune un politician din oraș.

Așa că așteptăm ca primarul orașului, să iasă repejor și să facă un rond, așa ,,de dimineată”, prin gânduri și să se implice, deoarece alți primari au făcut-o deja.

Recomandările redacției