Acțiunile de verificare a respectării măsurilor de protecție împotriva coronavirusului nu se opresc. Polițiștii controlează des mijloacele de transport în comun, terasele, restaurantele și alte spații închise sau aglomerate, pentru a se asigura că regulile de distanțare socială sunt respectate.

Ieri, 4 octombrie a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului Judeţului Arad, au fost desfăşurate acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun. Scopul acestor acțiuni este prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

În urma acestor controale, au fost verificate 139 restaurante, terase, unităţi tip fastfood, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, precum și 20 de mijloace de transport.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 47 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 23.320 de lei, în baza Legii 55/2020 privind măsurile de protecţie individuală, toate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie dispuse în această perioadă.

Autoritățile recomandă cetățenilor să respecte în continuare normele de igienă și de conduită sanitară, măsurile de distanțare fizică şi să poarte masca de protecţie, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

Recomandările redacției