saptamanaDupă ce au format un lanţ uman în intersecţia de la Boul Roşu, elevii continuă activităţile organizate în cadrul „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii”, coordonate de către reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, pentru prevenirea victimizării minorilor şi pentru prevenirea infracţiunilor de furt.

Astăzi, au avut loc acţiuni desfăşurate pentru prevenirea victimizării minorilor. Elevii Liceului de Artă Sabin Drăgoi Arad şi voluntarii Asociaţiei Cetatea Voluntarilor s-au transpus în postura unor victime ale traficului de fiinţe umane şi consumatori de droguri şi însoţiţi de către poliţişti şi voluntari au distribuit materiale informativ-preventive trecătorilor pe aceste teme. Acţiunea s-a realizat în centrul municipiului Arad. De asemenea, au mai fost organizate întâlniri cu elevii şi prezentări pe această temă ale poliţiştilor de proximitate şi de ordine publică de la posturile comunale de poliţie în unităţile de învăţământ şi centrele D.G.A.S.P.C. din judeţul nostru.

Pentru mâine sunt prevăzute activităţi cu tematica prevenirii infracţiunilor de furt. Astfel, cei implicaţi vor distribui materiale informativ-preventive arădenilor prezenţi la Expo Arad cu ocazia Zilei Vârstnicilor, pentru reducerea riscului de victimizare şi a furturilor în rândul acestora.

Vor mai fi întreprinse acţiuni de informare a arădenilor în mai multe locaţii din municipiul Arad (bulevardul central, parcările pieţelor agro-alimentare, parcările marilor magazine şi complexelor comerciale, sediile primăriilor şi cabinetelor medicale din judeţ) şi distribuire de pliante cu recomandări preventive pe tema furturilor din autoturisme şi din locuinţe. Poliţiştii vor mai transmite unele mesaje de prevenire a furturilor de şi din autoturisme, din locuinţe, din buzunare, poşete, din societăţi comerciale prin intermediul presei scrise, radiourilor şi televiziunilor.

Recomandările redacției