Astăzi s-a împlinit o lună de când a trecut în neființa farmacista Olimpia Mara, soția marelui bariton arădean cu carieră internațională Camil Mara.

Pe 1 ianuarie 2024 a fost internată pe sectia Pneumologie I din Grădiște, punându-se diagnosticul de la UPU de bronhopneumonie cu afectară pulmonară 40%. „Totul bine până aici, zilele treceau, din exterior părea că totul decurge perfect, dar în interior problemele se agravaseră, iar nepăsarea, neglijența și neprofesionalismul medicilor din cadrul spitalului din Grădiște au dus la cel mai crunt sfârșit.
Pe data de 17 ianuarie, dupa 17 zile de tratament, medicul Dana Matei a decis externarea pacientei, susținând verbal că este incoerentă, că își va reveni acasă, că trebuie răbdare pentru recuperare iar în acte scrie negru pe alb că e îmbunătățită din punct de vedere pulmonar. Doar că analizele pacientei arătau cu totul altă realitate”, ne-a declarat Bianca Olimpia Mara Duma, fiica fostei farmaciste.
În cele 17 zile de spitalizare în spitalul din Grădiște, pacientei i-a crescut glicemia (fără a fi testată de cadrele medicale). Acest lucru a făcut ca pacienta să fie sensibilă la bacterii, alegându-se cu o bacterie numită acinetobacter baumannii, luată din spitalul Grădiște, care a dus la deteriorarea și mai gravă a pacientei, adăugând un nou diagnostic: septicemie. „Bineînțeles că fără a fi citit analizele și fără a ține cont de starea pacientei, și de data aceasta medicul susținea același lucru: trebuie timp pentru recuperare”, mai susține fiica Olimpiei Mara.
În data de 17 ianuarie, pacienta a fost externată cu glicemia 500 și incoerentă. Fără a primi actele cu analizele pacientei, toate aceste amănunte s-au aflat ulterior.
În data de 18 ianuarie seara a ajuns cu ambulanța la UPU cu valorile glicemiei 700 și septicemie. „Mama a fost internată de urgență pe sectia ATI, cu o stare gravă de deterioare datorită tratației din Grădiște. Deși toate cadrele medicale de pe secția ATI ale Spitalului Judetean Arad au făcut tot posibilul si imposibilul pentru a salva viața mamei mele, în data de 23 ianuarie ora 13:00 a fost declarat decesul. S-a confirmat astfel încă o dată că cele 17 zile în spitalul din Grădiste au fost fatale.
Rămâne o experiență de coșmar, 23 de zile de coșmar, 23 de zile de nepăsare, neglijență și minciună”, a mai spus cu durere fiica Olimpiei Mara.

Totuși, Bianca ține să mulțumească acelor cadre medicale care au făcut tot posibilul pentru salvarea vieții mamei sale: „Pe această cale mulțumim medicilor și asistentelor de la sectia ATI ale Spitalului Judetean Arad pentru profesionalismul lor”.

Bianca Olimpia Mara Duma este unica fiică a Olimpiei și Camil Mara, și încă din copilărie calcă pe urmele mamei, fiind un ajutor în farmacie, mai apoi absolvind Facultatea de Farmacie de la Timisoara.

Soțul îndurerat al Olimpiei este baritonul de talie internațională Camil Liviu Mara. Acesta a absolvit Conservatorul de la Bucuresti în anul 1983. Pe data de 23 februarie 1983 a debutat cu opera Bărbierul din Sevilla, la Opera din Craiova, unde a fost doi ani solist.

Din 1985 până in 1987 a fost solist la Brasov, iar din 1987 a fost angajat ca solist la Opera Română din Timisoara, debutând ca bariton în rolurile din operele Rigoletto, Trubadurul, Traviata, Cavaleria Rusticană, Carmen, Tosca, Nabucco.
A jucat și în operete precum Văduva Veselă, Silvia. De asemenea, a colaborator cu Opera din Graz, Austria, timp de 6 ani, până în 2021 când a decis să se pensioneze, încheind cu bucurie cariera de solist.

Lasă un răspuns

  • Domnica Maria spune:

    sincer îmi pare rău de ceea ce s a întâmplat. Dureros,foarte dureros .Am fost colege de școală primara,de liceu și de farmacie. Un cadru medical dedicat ajutorării oamenilor nu trebuia să sfârșească astfel . Spitalul din grădiște mai are un proces pe rol în care fratele unui mare medic din București, o cunoștință bună de a mea,a murit în pandemie. Atunci doamna doctor care era director s a pensionat di cauza procesului .Nu știu ce să spun,dar poate că și familia Mara ar trebui să facă CEVA. Adevărul trebuie să iasă la iveala. Nu putem lăsa lucrurile asa. Mor oameni nevinovați din cauza incompetentei unor medici .

Recomandările redacției