falubÎntr-o singură zi, în cele două amicale împotriva unor formații din Liga IV-a și a III-a, UTA a înscris de nouă ori, dar a și scos balonul din plasă de alte patru. Dincolo de antrenamentele propriu-zise, Adrian Falub a recunoscut că nu l-a interesat prea mult evoluția fundașilor săi, ci mai mult construcția jocului și momentele de finalizare.
„Așa sunt de obicei meciurile cu echipele mai slab cotate decât noi, inevitabil apar și momente de relaxare. Apoi, s-a mai acumulat și ceva oboseală după o săptămână destul de încărcată, dar, până la urmă, au fost două meciuri foarte reușite pentru noi. Sincer vă mai spun că nu prea am urmărit faza defensivă, ci mai mult atacul. În campionat noi am suferit fiindcă nu am prea valorificat ocaziile create și cam asta ne doream să schimbăm puțin cu meciurile astea. Multe dintre goluri au fost reușite la capătul unor scheme lucrate la antrenamente și ăsta e un lucru bun. Una peste alta, mă bucur că am reușit să fim eficienți împotriva a două echipe care chiar ne-au pus probleme și le felicit pentru asta”, declara antrenorul „textiliștilor” după ce echipa sa trecea cu 5-2 de FC Marcel Băban Jimbolia și cu 4-2 de Nați­onal Sebiș.
Și celălalt scop al staffului tehnic al arădenilor a fost atins aproape în întregime. Falub spera să nu aibă nicio problemă suplimentară de sănătate în afara celor ale lui Capătă (dureri la genunchi), Laso (probleme la mușchii inghinali) și Matijas (operat pentru extirparea unui furuncul), dar ziua nu s-a încheiat perfect din acest punct de vedere. Monac s-a ales cu o contuzie forte la laba piciorului drept, Kovacevic cu o ușoară problemă musculară la coapsa piciorului stâng, iar Oara acuză ceva dureri la spate.
Totuși, există mari șanse ca utiștii să aibă lotul complet pentru meciul de vinerea viitoare (ora 18), cu FC Maramureș. Arădenii își doresc enorm să facă o figură frumoasă în fața moroșenilor și asta pentru că: „Întâlnim o echipă ce ne-a pus probleme în ultimii ani. De fapt, nu am reușit să o batem pe Baia Mare, de aceea ne dorim mult să sperăm să spargem gheața în acest retur ca și cu Luceafărul. Ar fi important pentru noi să câștigăm vinerea viitoare. În rest, nu mă mai uit demult la celelalte rezultate și asta pentru că nu mai avem decât șanse teoretice la promovare. Acum, ne propunem să ba­tem Maramureșul, iar după deplasarea de la Bihor vom trage linie. Vom ve­dea unde suntem, ce am făcut rău, ce am făcut bine și vom lua niște decizii”, a concluzionat Adrian Falub.

Recomandările redacției