falubvalcConform clasamentului, „Bătrâna Doamnă” pleacă cu prima șansă în deplasarea de la Râmnicu Vâlcea, dar arădenii sunt favoriți și prin prisma absențelor grele din tabăra gazdelor. Nu mai puțin de cinci dintre titularii obișnuiți al lui Alexandru Pelici lipsesc duminică dimineața, însă Adrian Falub consideră că nu întotdeauna acest un lucru este un avantaj pentru echipa în formula completă. „Câteodată poate să fie un avantaj, altădată, un dezavantaj. Cei care intră în locul titularilor joacă cu mai multă ambiție și dăruire, dorind să demonstreze că merită să evolueze constant în prima echipă. UTA poate să fie deconcentrată știind că nu are în față cea mai bună formulă a adversarului, iar cei care vin de pe bancă să-i surprindă prin motivație. Nu avem voie să ne gândim vreun moment că vom avea un meci mai ușor, dimpotrivă”, avertizează Adrian Falub.
Nici arădenii nu vor alinia chiar cel mai bun „unsprezece” și asta pentru că Patrice Feussi este suspendat. Probabil, pe banda dreaptă va evolua Dacian Bîrză, deși la unul dintre antrenamentele acestei săptămâni a fost încercat și Radu Mărginean pe această poziție. „Nu cred că va juca acolo, există mari șanse să revină titular în centrul liniei mediane. A fost o situație specială la meciul cu Luceafărul, aveam nevoie de un fotbalist mai ofensiv pentru a pune probleme constant asupra careului advers. Dar, Radu rămâne spiritul acestei echipe și un om inteligent care a înțeles că un antrenor are de făcut alegeri grele și dureroase în timpul unui sezon”, a explicat din nou tehnicianul „alb-roșiilor”.
Nici Silvășan, un obișnuit al primului „unsprezece” al arădenilor în acest retur, nu e sigur de un tricou de titular la Râmnicu Vâlcea și asta datorită formei sportive slabe, dar și a unei probleme medicale. „Silvășan are o mică accidentare, s-ar putea să-și revină până duminică. Dar, nu putem ignora faptul că Dosso, Oara și Badea, evoluând mult mai puțin decât el, au avut realizări, goluri, pase decisive sau obținerea unui penalty. În cazul lui Monac problema se pune puțin altfel. Lui, în calitatea sa de fotbalist Under 21, nu-i putem cere prea mult, așteptările noastre se îndreaptă mai ales spre jucătorii cu experiență din lot. Dar, chiar și așa, Monac a făcut destule lucruri bune în acest retur, îi lipsește doar golul. Sperăm să marcheze cât mai repede, iar randamentul său va crește și mai mult”, a mai afirmat Falub.

Recomandările redacției