suslakOdată cu suspendarea lui George Neagu, singurul fotbalist capabil să evolueze la parametri ridicați pe banda stângă în sistemul 3-4-3 la UTA a rămas Gabriel Siminic. La Mioveni, în a doua parte a jucat pe acea poziție și Patrice Feussi, însă camerunezul nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor, contribuind la prea puține faze ofensive ale arădenilor. Până acum trei săptămâni din lotul „alb-roșiilor” a făcut parte și Adrian Suslak, fotbalist care apucase să debuteze în Liga a 2-a sub comanda lui Roland Nagy. El putea fi o soluție pentru banda stângă, dar a fost lăsat să plece în eșalonul trei, la Național Sebiș. În Liga a III-a, fotbalistul e titular cert și chiar a avut evoluții destul de bune în cele două etape scurse din retur…
– Adrian, a fost grea despărțirea de UTA?
– Ce să zic, am simțit că nu prea am șanse să joc în fața lui Neagu și Siminic, doi fotbaliști buni și experimentați și am dorit să plec și eu. La vârsta mea e important să am cât mai multe meciuri în picioare.
– Ce ai găsit la Sebiș?
– Un colectiv unit și valoros. Chiar nu-mi pare deloc rău că am ales Sebișul. Mihai Petcuț m-a dorit mult în echipă și are încredere în mine. Sper să confirm așteptările.
– Și să te întorci în vară la echipa fanion a Aradului?
– Nu știu, nu neapărat. Contractul meu cu UTA se încheie la finalul sezonului și s-ar putea să nu fie prelungit. Fie că nu vreau ei, fie că nu o să-mi doresc eu. Nu pot să uit, totuși, că am restanțe salariale de 5-6 luni de zile la UTA, nu e o situație foarte plăcută…
– Revenind la actuala ta echipă, cum ai văzut tu derby-ul de la Chișineu-Criș?
– Nu a fost neapărat un derby. Poate doar prin prisma faptului că orașele echipelor noastre sunt relativ aproape unele de altele, dar, altfel, distanța dintre Criș și Sebiș e mare în clasament. Pe de altă parte, am rămas plăcut surprins de atmosfera din tribune și de câtă lume bună din fotbalul arădean a fost la meci.
– Chiar dacă ați luat un punct în deplasare, nu cred că sunteți foarte mulțumiți din moment ce ați evoluat mai mult de o oră în superioritate numerică…
– Așa este, oricum plecam favoriți, iar din momentul în care am și fost cu un om în plus pe teren ne așteptam să câștigăm. Dar, se pare că ne-am relaxat, ne-am gândit că tot vom înscrie până la urmă un gol și iată că nu am reușit asta. Paradoxal, am evoluat mai bine 11 contra 11.
– Te simți bine ca extremă stânga cu treabă mai mult în atac?
– Postul meu de bază este cel de fundaș stânga, dar eu zic că mă descurc și într-o poziție mai avansată. Am jucat chiar și mijlocaș central, pentru mine e foarte important să primesc cât mai multe minute în meciuri oficiale.
– Unde crezi că va termina Sebișul acest campionat?
– Cu siguranță, în prima parte a clasamentului, dacă nu chiar pe unul din primele 5 locuri. Avem un lot valoros și ne dorim foarte mult să facem treabă până la finalul sezonului.

Recomandările redacției