O afacere imobiliară de succes, dar destul de dubioasă pentru că se încalcă mai multe norme de construcție și nimeni nu a luat atitudine. În plus, proiectul aparține mamei unuia dintre ”locotenenții” clanului Corduneanu.

O septuagenară, asociat unic și administrator al unei firme, ridică un bloc în Copou, cu încălcarea indicatorilor urbanistici din autorizația de construire. Elena Trocin deține cei 820 mp de teren pe strada Friederick (lângă Penitenciar) și prin firma sa, Executive Star, construiește un imobil cu mai multe niveluri. În autorizație sunt două de subsol, parter și două etaje. Pe site-ul de prezentare a proiectului, subsolul a dispărut complet și sunt menționate ca fiind parterul și 4 etaje, conform celor de la reporteris.ro. „Acum se fac actele pentru o supraînălțare: un penthouse care va fi al băiatului doamnei dezvoltator”, a spus un agent de vânzări. Elena Trocin este mama lui Andrei, zis „Diavolu”, parte a clanului Corduneanu.

În autorizație au fost aprobate 12 apartamente, pe site au fost scoase la vânzare câte 4 pe nivel, adică 20 de locuințe, exceptând penthouse-ul fiului. Practic, cele două niveluri de subsol au fost transformate, fără reautorizare, în locuințe, de aici și plusul de 8 apartamente. Un venit suplimentar de 500.000 de euro.

Recomandările redacției