sigla APDRPCunoscuta Agenție de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit – pe scurt APDRP a trecut în ultima perioadă printr-un proces de reorganizare. Astfel, conform unui comunicat de presă remis de agenție, aceasta devine Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale – pe scurt AFIR.
La nivelul județului Arad aceas­tă reorganizare a intrat în vigoare de ieri, de când s-au finalizat formalitățile tehnice și cele legate de personal.
„Reorganizarea se face conform OUG  41 din 26.06.2014 privind înființarea și funcționarea AFIR prin reorganizarea APDRP. La nivel de județ vor fi două servicii: investiții fizice și plăți directe și serviciul LEADER și investiții neagricole. Astăzi (ieri- n.red.) au venit și deciziile de încadrare – respectiv reînca­drare a angajaților fostei APDRP pe noua structură – AFIR“ ne spu­nea Adrian Nogea, directorul Oficiu­lui Județean de Plăți pentru Dez­- voltare Rurală și Pescuit (OJPDRP) Arad, de ieri al AFIR.
Cât privește obiectul muncii noii formații trebuie spus că „APDRP are atribuții exclusiv privind implementarea tehnică și financiară a PNDR 2007-20013 și a Programului SAPARD, în timp ce AFIR va prelua atât partea de implementare și monitorizare a acestor programe, până la finalizarea lor cât implementarea tehnică a noului program respec­tiv PNDR 2014-2020“ după cum se mai precizează, printre altele, în comunicatul de presă.
 (F.B.)

Recomandările redacției