ccir

Camera de Comerț Italiană pentru România (CCIR), împreună cu Maschio Gaspardo România și în parteneriat cu societatea de avocatură Cumpănașu & Dejescu, organizează pe 26 martie, începând cu ora 9,00, în sala de conferințe Astoria a Hotelului Continental, primul seminar de anul acesta din ciclu „agRO-Itinerarii”. Maschio Gaspardo România, leader în producția de mașini agricole, și societatea de avocatură Cumpănașu & Dejescu sunt asociați cu vechime ai CCIR, implicânduse activ în activitățile Camerei din sectorul agricultură.

În cadrul seminarului vor fi puse în dezbatere teme importante şi de mare actualitate pentru fermieri, și se vor disemina toate informațiile despre plățile directe în agricultură. O atenție deosebită va fi acordată următoarelor subiecte: plata unică pe suprafață (cunoscută ca SAPS), ajutorul național tranzitoriu (ANT), plata redistributivă, greening (plata pentru practicile agricole benefice pentru mediu), plata pentru tinerii fermieri, sprijinul cuplat de producție, plata simplificată pentru micii fermieri.

Se va discuta despre noul plan naţional de dezvoltare rurală 2014-2020, despre instrumentele de garantare și de finanțare pentru agricultori, despre noile produse financiare Maschio Gaspardo şi despre noutățile fiscale pentru sectorul agricol. Casa de avocatură Cumpănașu & Dejescu va informa  despre rolul certificatelor de depozit în activitatea agricolă. Discuțiile vor fi aprofundate alături de reprezentanții celor trei instituții participante, OJFIR, FGCR și APIA, pe parcursul sesiunii interactive de întrebări și răspunsuri.

La eveniment vor fi prezenţi Roberto Sperandio – consulul onorific al Italiei la Arad, Nicolae Ioţcu – preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Gheorghe Seculici – preşedintele CCIA Arad, şi Adela Cristea – reprezentant CCIR Arad. Vor interveni în dezbateri Oliviu Iustin Rogoz – director adjunct executiv al APIA, Ioan Petrică – şef serviciu autorizare plăți APIA, Livius-David Ranta – expert relații cu publicul AFIR Arad, Veronica Toncea – director general al FGCR, Lucian Dughi din partea Maschio Gaspardo România, Cristina Mihălăchioiu – senior associate Cumpănașu & Dejescu, și Petrică Horga – consultant fiscal.

Cu maximă implicare și cu profesionalism, CCIR își îndeplinește rolul de reprezentare a intereselor firmelor asociate, mulțumită şi poziției de membru efectiv și reprezentant unic al organizațiilor italiene din România în Coaliția pentru Dezvoltarea României.

Pe websiteul CCIR (www.cameradicommercio.ro), se poti găsi mai multe informații referitoare la programul evenimentului și la evenimentele viitoare.

Recomandările redacției