cuplu_albnegruÎţi spuneai că nimic nu vă poate despărţi.Ce se întâmplă însă când descoperi că bărbatul alături de care trăieşti de ani de zile are un trecut pe care nu-l bănuiai?

De la negare, furie, până la acceptare sau chiar despărţire, toate aceste sentimente te încearcă. Nimic nu pare să mai fie la fel, iar neîncrederea pune stăpânire pe tine. Cum să accepţi un secret din trecutul lui? O întrebare al cărei răspuns depinde atât de puterea ta de înţelegere, cât şi de gravitatea lucrului pe care l-ai aflat. Sau de consecinţele sale actuale.

Şoc: momentul adevărului!

Psihologii spun că păstrarea unui secret reprezintă o minciună prin omisiune, care este la fel de gravă ca orice minciună clasică. Iar atunci când o descoperi, primele tale gânduri sunt: “Ce altceva mai are de ascuns?” sau “Ce o să mai aflu mâine?”. De aici începe partea cea mai dificilă: trebuie să te decizi ce faci. Dar o astfel de hotărâre nu poate fi luată pe moment. Lasă-ţi timp ca să obişnuieşti cu ideea, să discutaţi şi să analizezi ce s-a întâmplat de fapt.

Pui punct sau … punct şi de la capăt?

De cele mai multe ori, secretul îl afli întâmplător. Rare sunt ocaziile în care el îţi mărturiseşte, din proprie iniţiaativă, că a făcut o greşeală cândva. Acum, că eşti pusă în faţa faptului împlinit, gândeşte-te dacă vei putea să-l ierţi şi să vă reluaţi viaţa obişnuită. Dacă simţi că nu vei putea depăşi situaţia, nu te amăgi cu împăcări temporare, ci gân-deşte-te la un viitor fără el. Bineînţeles, orice decizie ai lua, trebuie să vorbeşti cu partenerul tău şi să-i pui toate întrebările care te frământă.

Graba strică treaba

Nu lua o decizie imediat. Stăpâneşte-ţi furia şi nu mai întreba obsesiv de ce nu ţi-a spus el singur adevărul. Iartă-l, dacă îl iubeşti şi îţi poţi recăpăta încrederea în el şi dacă secretul din trecut nu schimbă semnificativ viaţa ta de acum.
Dacă e ceva mai grav şi totuşi nu vrei să te desparţi de el, mergeţi împreună la consiliere de cuplu!

Sursa:  Unica.ro

Recomandările redacției