pana_masinaŞoferi, fiţi cu ochii-n patru! De ceva vreme, în peisajul infracţional a revenit în forţă o metodă prin care bandiţii reuşesc să fure din maşini. Înţeparea roţilor autovehiculelor este folosită din nou de infractori ca să-i jefuiască pe şoferii care sunt puşi în faţa unei astfel de situaţii.

Cum «operează» hoţii

Nu puţine sunt cazurile în care poliţiştii se confruntă cu bande bine organizate, specializate în jefuirea şoferilor după ce le înţeapă acestora roţile de la maşină. De obicei, asta se întâmplă când autovehiculele sunt oprite la semafor sau când sunt parcate în apropierea unor supermarketuri. Când şoferul opreşte autoturismul pentru a înlocui roata, bandiţii atacă, profitând de faptul că uşile maşinilor rămân descuiate.

… şi cum le poţi dejuca planurile

Pentru a evita producerea unor situaţii de acest gen, poliţiştii recomandă ca, atunci când cobori din autoturism, să nu laşi în interiorul acestuia bunuri sau obiecte de valoare, chiar dacă te afli lângă autovehicul, ci să acţionezi sistemul de închidere a uşilor şi să te asiguri că portierele s-au închis.

Dacă eşti implicat(ă) într- un astfel de “incident”, nu ezita să ceri sprijinul celui mai apropiat echipaj de poliţie ori să apelezi numărul unic de urgenţă 112.

SURSA: Libertatea.ro

Recomandările redacției