Într-unul din numerele trecute ale ziarului nostru scriam povestea unei tinere din Arad, care, prinsă în mrejele unui cunoscut traficant de droguri din Arad, nu reușește să renunțe la consumul de stupefiante. Ea a fost îndemnată să comercializeze droguri după ce Silvester Nyeki i-a livrat droguri de risc și mare risc. Având vârsta de doar 17 ani, D.M. a fost internată în Centrul de Criză din Arad , aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului. Deși mama fetei avea custodia exclusivă a fetei, conform unei hotărâri judecătorești definitive din anul 2016, tatăl său s-a prezentat la Centrul de Criză antemenționat, de la Podgoria, și a externat-o pe fată, în baza unui așa zis „bilet de voie”. Doar că scenariul de acum s-a mai repetat în vară când fata minoră a apelat la tatăl său, știind că el nu-i va interzice să se vadă cu Silvester Nyeki. Nyeki a fost plasat în arest la domiciliu în urmă cu câteva zile de magistrații Tribunalului Arad, după ce a stat la „beci” mai mult timp. 

După externare, când familia tinerei a aflat despre situația creată de tatăl acesteia, mama și sora fetei s-au prezentat la Centrul de Criză pentru a verifica conform cărui „bilet de voie” a fost predată ea tatălui său. Pentru că nu a putut fi justificată externarea fetei cu niciun document prezentat de tată, mama fetei s-a adresat polițiștilor IPJ Arad și a depus o plângere penală împotriva DGASPC Arad. 

Pentru a evita întoarcerea tinerei în lumea drogurilor, mama și sora ei au mers imediat la locuința tatălui care locuiește în condiții precare cu concubina sa, cele trei fete ale ei și un nepot. Deși cele două femei nu au vrut să intre pe proprietate, tatăl minorei a început să o lovească pe fosta lui soție (mama fetei D.M.), fiind sub influența băuturilor alcoolice. Au intervenit sora minorei și concubina bărbatului pentru a-l opri. Cert este că D.M. este încă extrem de vulnerabilă iar polițiștii vor stabili dacă reprezentanții DGASPC au acționat conform legii. 

Recomandările redacției