Televiziunea Al-Jazeera din Qatar a anunţat luni că va lansa în curând un post de ştiri în franceză şi că va emite în engleză din Marea Britanie, extinzându-şi astfel imperiul mediatic, relatează AFP.

„Suntem într-o etapă avansată a unui studiu pentru a lansa un post în franceză”, a anunţat directorul reţelei Al-Jazeera, şeicul Ahmed Ben Jassem Al-Thani, în cadrul unui forum organizat de televiziune la Doha.

El a adăugat că acest post ”vizează stabilirea de punţi cu popoarele şi culturile prietene, în Africa, în America de Nord şi în Europa”.

Al-Jazeera a lansat deja în iunie 2012 în Franţa BeIn Sport şi în iulie BenIn Sport 2, care difuzează în total 16 sporturi diferite în grilele lor.

Şeicul Ahmed a anunţat pe de altă parte că Al-Jazeera va lansa în curând ”un post de informaţii pentru Marea Britanie”.

Potrivit responsabililor reţelei cu sediul în Qatar, postul din Marea Britanie va face parte din Al-Jazeera English, care există din 2006. Emisiunile sale vor fi realizate şi difuzate din Marea Britanie cinci ore pe zi, la ore de mare audienţă.

„Al-Jazeera a devenit astăzi o reţea mediatică internaţională, care se adresează diferitelor culturi în mai multe limbi”, a afirmat şeicul Ahmed, subliniind că reţeaua a lansat deja în noiembrie 2011 Al-Jazeera Balkans şi se pregăteşte să lanseze Al-Jazeera Turk, conform unui raport.

În ianuarie, postul american de televiziune Current TV, co-fondat în 2005 de fostul vicepreşedinte al SUA Al Gore, a anunţat că a fost achiziţionat de Al-Jazeera.

Creată de Qatar la sfârşitul lui 1996, Al-Jazeera beneficiază de mijloace financiare nelimitate din partea acestui stat din Golf bogat în resurse de gaze.

Al-Jazeera dispune astfel de o program consacrat documentarelor, de o serie de posturi sportive, de unul pentru transmisiunile în direct şi de un altul pentru copii.

 

Recomandările redacției