Andrei Roșu, unul dintre cei mai talentați fotbaliști ai ultimilor ani în Alba, a ajuns la UTA Arad. Stângaciul ce va împlini 19 ani luna viitoare, se va pregăti, momentan, cu echipa Under 19 a „Bătrânei Doamne” și, are șanse, dacă va lăsa o impresie favorabilă, să ajungă chiar în efectivul lărgit al divizionarei secunde, liderul Ligii a II-a.
Comparat cu Nicolae Stanciu, Andrei Roșu a fost descoperit de antrenorul Alexandru Kalanyos, cel care a lucrat la începuturile carierei și cu actualul component al naționalei României, la Unirea Juniors Alba Iulia. A impresionat pe gazon de la o vârstă fragedă, câștigând, pe la 12 ani toate trofeele posibile. „Totul depinde doar de el, cum se integrează la Arad. Credem că este un pas înainte și avem încredere că în scurt timp va impresiona. Andrei s-a pregătit și în vară la Arad”, a spus Maria Roșu, mama fotbalistului, pentru ziarulunirea.ro.
Andrei Roșu a fost legitimat în toamnă la CS Universitatea Alba Iulia, echipă clasată pe locul secund în Liga a IV-a. De altfel, în ultimul joc de verificare, CSU Alba Iulia – Viitoru Șelimbăr 1-4, la finele săptămânii trecute, tânărul mijlocaș a jucat excelent, divizionara terță arătându-se interesată să-i obțină semnătura fotbalistului de mare perspectivă.
Roșu a început fotbalul la Unirea Juniors Alba Iulia, a evoluat ulterior la CS Zlatna și Viitorul Sântimbru, plecând în 2017 la FCSB în urma unui trial. O accidentare i-a stopat temporar visul de a evolua în „roșu-albastru” și a revenit în Alba, la AFC Micești și CS Universitatea Alba Iulia. „Andrei este un talent înăscut, are tot ce-i trebuie pentru a ajunge în Liga 1. Un «stângaci» adevărat, cu calități extraordinare, trebuie să avem răbdare pentru că potential există”, spunea anii trecuți antrenorul Alexandru Kalanyos pentru aceeași sursă.
Într-adevăr, Roșu a ajuns la Arad și, dacă totul va decurge normal, va fi legitimat în această săptămână. „Am auzit doar lucruri frumoase despre acest fotbalist, dar va trebui să-l vedem la câteva antrenamente înainte de a-l transfera. Mai aveam nevoie de un stângaci în lot, cu profil ofensiv, sperăm ca Andrei să aducă plusul așteptat de noi”, a precizat Sandu Gaica, antrenorul UTA-ei U19, alături de Adi Ungur.
În altă ordine de idei, juniorii mari ai UTA-ei au trecut sâmbătă, în amicalul disputat pe „Motorul”, cu 4-0 de Ujpest. Rădulescu, Boștină și Sfârlea (2) au fost marcatorii arădenilor.

Recomandările redacției