Reprezentanţii ALDE Arad, salută intenția Guvernului de a emite ordonanță de urgență privind reducerea TVA la serviciile hoteliere, parcurile de agrement și pentru apele termale. În opinia lor aceasta ar încuraja dezvoltarea turismului, sector cu un potențial uriaș în România, însă exploatat la cote extrem de reduse.
„Fără niciun dubiu, reducerea TVA la serviciile hoteliere, de la 9% la 5%, ar ajuta foarte mult la revigorarea turismului românesc, aflat de multă vreme în suferință. Hotelierii ar avea mai mulți bani pentru a investi în calitatea serviciilor, capitol la care, trebuie să recunoaștem, suntem mult în urma țărilor vecine, ceea ce și explică de ce românii preferă să-și petreacă concediile în afara granițelor. La parcurile de agrement reducerea TVA ar urma să fie mult mai spectaculoasă, de la 19% la 5%. În fine, TVA pentru apele termale ar urma să fie 0%, o măsură mult solicitată și așteptată de către dezvoltatori. Este anormal ca România, care dispune de ape termale la un nivel uriaș să nu câștige aproape nimic de pe urma acestei bogății naturale. Este inexplicabil de ce partea de Vest a României, care dispune de nenumărate izvoare de apă termală, să nu aibă ștranduri, iar nădlăcanii, curti­cenii sau alți români de la graniță să meargă în Ungaria la asemenea ștranduri”, spun
aceştia. Ei consideră inexplicabil de ce consiliile județene, inclusiv Consiliul Județean Arad, nu fac nimic în această privință. „Mai că ai fi tentat să te gândești dacă nu cumva sunt adevărate zvonurile privind o înțelegere privind neexploatarea apelor termale din Vestul României, în favoarea Ungariei, la schimb cu anumite concesii pe dezvoltarea transfrontralieră”, conchid cei de la ALDE Arad.

Recomandările redacției