Alexandra Ocasio Cortez, Rashida Tlaib, Bernie Sanders, Greg Pence. Aceştia sunt protagoniştii şi numele cele mai cunoscute ale alegerilor intermediare din Statele Unite. Dar pe lângă aceştia sunt şi câteva surprize.

Cea mai tânără. Cum era de prevăzut, democrata progresistă Alexandra Ocasio-Cortez a fost aleasă în districtul său pentru Cameră în statul New York, iar cu cei 29 de ani ai săi, devine cel mai tânăr membru al Congresului din istoria americană. cu rădăcini portoricane, fostă chelneriţă, luptă pentru clasa de mijloc americană.

Prima musulmană. Democrata Rashida Tlaib intră în istoria alegerilor din SUA de la jumătatea mandatului. Este prima musulmană aleasă în Congres. La 42 de ani ea a câştigat alegerile din Michigan pentru Camera Reprezentanţilor. Ei i s-ar putea alătura şi Ilhan Omar, de 39 de ani, musulmană de origine somaleză, aflată în cursa pentru Cameră în Minesota.

Primul guvernator declarat gay. În Colorado a fost a les guvernator democratul Jared Polis, care s-a declarat în mod deschis gay, iar asta se întâmplă pentru prima dată în Statele Unite. Filantrop şi întreprinzător, deputat în Camera Reprezentanţilor, Polis a fost primul bărbat declarat homosexual care a fost ales în Congres.

Bătrânul Bernie, 77 de ani. Democratul Bernie Sanders, care a candidat independent, a câştigat alegerile în Vermont la Senat şi este deci reconfirmat. Cu rădăcini în Polonia, fiu de evrei, are înclinaţii şi admiră democraţiile sociale din Europa. A fost contracandidatul democrat al lui Hillary Clinton în alegerile din 2016.

Recomandările redacției