cjaOperativitate – acesta este cuvântul care a putut descrie şedinţa oradinară de ieri a Consiliului Judeţean. Aleşii judeţeni au căzut de acord fără discuţii, pe toate proiectele de hotărâre supuse votului. S-au aprobat expeditiv chiar şi proiectele care implică mulţi bani. Cu toate acestea, la final au existat câţiva consilieri şi-au exprimat anumite nelămuriri.
Aleşii judeţeni au aprobat ieri, o ultimă formă a proiectului tehnic pentru construcţia secţiei TBC a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă. Este vorba de unele modificări ale indicatorilor tehnico-economici – majorarea supra­feţei construite, astfel încât investiţia să respecte toate cerinţele în domeniu. „Am aprobat forma finală a proiectului de construcţie a secţiilor TBC ale Spitalului Judeţean, astfel încât să fie conform cu toate cerinţele impuse de către normele de autorizare a unităților de sănătate public. După cum se ştie licitaţia a fost atribuită fiind vorba de proiectare şi execu­ţie“, a susţinut Nicolae Ioţcu, preşedintele CJA.
Trebuie spus că, lucrările de construcţie a viitorului spital TBC, în strada Ludwing Roth din Cartierul Grădişte au început încă din luna aprilie. Terenul pe care se construieşte spitalul este de aproape un hectar. Spitalul va avea 120 paturi, din care 50 pentru pneumologie, astfel că, se va realiza o departajare în funcţie de tipologia afecţiunilor bolnavilor. Valoarea investiţiei ce ar urma să fie gata peste patru ani este de peste 10,2 milioane de lei, bani la care, administraţia s-a asumat să-i aloce. Aprobată a fost şi perceperea unor tarife diferenţiate pentru permisele de acces auto peste şi sub 1,5 tone, pe platformele R.A. Administraţia Zonei Libere Curtici – Arad. Administraţia a mai aprobat şi modificarea unor anexe la Monografia economico-militară a judeţului Arad – ediţia 2012. S-au făcut şi unele modificări la capitolul buget şi, de asemenea, a fost aprobată şi organigrama şi statutul de funcţii pentru mai multe instituţii precum Spitalul Judeţean, Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.
Şi nu în ultimul rând, un alt proiect de mare interes pentru judeţ, aprobat în şedinţă a cărui concretizare însă stă sub semne de întrebare se referă la realizarea Registrului Agricol Electronic. Administraţia urmează să depună în câteva zile spre finanţare un proiect în acest sens, pe Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice 2007-2013. Trecerea la un registru electronic implică cheltuieli mari, fondurile estimate ridicându-se la 6,6 milioane de lei. Conducerea judeţului susţine însă că, şansele accesării de bani nerambursabili pentru sisteme informatice nu sunt extrem de mari. „Banii sunt puţini pe program, la nivel naţional, astfel că nu ştim sigur dacă îi vom obţine. Noi ne fa­cem datoria şi încercăm să depunem proiectul până pe 3 iunie şi pe mai departe, rămâne să vedem“, a precizat Nicolae Ioţcu.
Diverse… nemulţumiri
La punctul „diverse“ din finalul şe­dinţei au existat unele intervenţii. Consilierul (PP-DD), Gheorghe Seculi s-a plâns că nu a fost invitat la întâlnirea cu oficialii irakieni, asta în condiţiile în care toţi aleşii judeţeni au primit o invitaţie scrisă pentru acest eveniment. Este vorba de vizita de acum aproape două săptămâni, a delegaţiei din provin­cia Duhok, Regiunea Kurdistan, Repu­blica Irak, provincie cu care Aradul a semnat un acord de colaborare axată în special pe partea economică. „Domnule preşedinte, ne-aţi spus că vom fi invitaţi când vin cei din Irak“, a spus consilierul Gheorghe Seculi.
„Aţi avut o invitaţie pentru eve­niment, în mapă, primită cu două zile înaintea venirii delegaţiei din Irak. Cu regret spun că, deşi toţi consilierii au fost invitaţi doar doi au fost prezenţi“, i-a răspuns Nicolae Ioţcu.

Recomandările redacției