capiDupă despărțirea lui Roland Nagy de Național Sebiș, Alexandru Capătă a ales să revină la „vatră” și să-l convingă pe Adrian Falub că s-a schimbat în bine odată cu aventura în Liga a III-a. Pro­fitând și de întârzierea argentinianului Laso, atacantul de 22 de ani s-a regăsit în echipa titularilor ca extremă stânga, postură din care a marcat în ambele amicale ale iernii (4-3 cu UTA II și 4-1 cu Șiriana Șiria).
Miercuri după-amiză, Capătă a înscris golul meciului cu un superb voleu de la 15 metri, mingea mergând lângă bara porții lui Brade. Însă, utistul s-a mai remarcat și în alte ocazii, intrând excelent în combinații cu colegii săi și asta chiar dacă partea a doua a anului 2012 a petrecut-o la Sebiș. „Capătă a făcut ceva progrese, mă gândesc tot mai serios să-i dau mai multe șanse. El are calități fizice bune, viteză și execuții curate, problemele sunt altundeva la el. Când se apropie meciurile oficiale, are un mic blocaj din punct de vedere mental sau cel puțin avea. Dacă ar prinde mai multă încredere în el,  ne-ar ajuta și el. E și el tânăr, mai poate crește mult”, a spus Adrian Falub, care, în schimb, i-a avut ceva de reproșat lui Dacian Bîrză.
Cei doi au vorbit preț de un minut la finalul amicalului de la Șiria, dar tehnicianul spune că nu a fost ceva important. „Au fost niște sfaturi tactice, chiar am fost mulțumit și de el, ca și de restul jucătorilor. Știu ce poate Bîrză și el știe ce vreau de la el, am ținut doar să-i dau unele indicații la cald”, a mai menționat Falub.

Recomandările redacției