farcutiuMultiplul campion şi recordman al României, înotătorul Alexandru Fărcuţiu (LPS Arad) a fost cooptat în Centrul Olimpic, primind totodată şi Bursa Olimpică, pentru rezultatele excelente din 2012. Elevul lui Sebastian Lucaci va fi monitorizat o perioadă de 4 ani în vederea posibilei participări la Jocurile Olimpice din 2016.
„Este un lucru extraordinar că am ajuns la acest nivel. Pentru acest moment am muncit atât de mulţi ani cu atât de multe sacrificii. Iată că munca noastră nu a rămas fără ecou, rezultatul obţi­nut la Cupa Ţărilor Central Europene, în Slovacia, unde am câştigat o medalie de argint pentru România, stabilind totodată un nou record naţional, a fost determinant”, a afirmat antrenorul sportivului, Sebastian Lucaci.
Tehnicianul îşi pune toate speranţele în Alexandru, care se pregăteşte de primul concurs din noua postură. „De aici înainte nu mai există cale de întors. Alexandru Fărcuţiu va participa cu lotul României de juniori la toate competiţiile importante pe plan mondial, benificiind de sprijinul Federaţiei Române de Nataţie şi al C.O.S.R., care i-a acordat şi o bursă olimpică, pentru a-i sprijini pregătirea pe toată durata perioadei competiţionale. Primul concurs important la care vom participa se va desfăşura în 14 martie la Bordeaux în Franţa, unde Alex va concura sub steagul României, urmând apoi ca la sfârşitul lunii aprilie să participăm la Balcaniada din Cipru”, a spus acelaşi Sebastian Lucaci.

Recomandările redacției